Ποδόσφαιρο

Μάντζιος: “Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας, όχι ξανά τα ίδια λάθη με ΑΕΚ”

Ο Άκης Μάντζιος, στις δηλώσεις που έκανε σήμερα (19/4) στη NOVA για την εντός έδρας αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΚ (21/4), τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να αποφύγει τις ίδιες κακοτοπιές απέναντι στην Ένωση, για να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, είπε ο Μάντζιος επ’ αυτού: “Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι. Πρέπει να μειώσουμε τα πολλά και αβίαστα λάθη που κάναμε σε αυτόν τον αγώνα. Ξέρουμε ότι σε τέτοια παιχνίδια, με μεγάλες ομάδες, κάθε λάθος πληρώνεται. Οπότε πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στην αναμέτρηση που ακολουθεί”.

Ο προπονητής του Άρη μετά τον αγώνα στην “Αγιά Σοφιά” είχε κάνει λόγο για ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας της ομάδας του και διαφορετικής προσέγγισης των αναμετρήσεων στη συνέχεια των πλέι οφ. Ερωτώμενος για το τι είπε γι’ αυτά τα θέματα στους παίκτες του στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, απάντησε: “Δεν μας άρεσε η εικόνα μας στο τελευταίο παιχνίδι. Σε αντίθεση, η εικόνα μας στο αμέσως προηγούμενο, με τον Παναθηναϊκό, παρότι ηττηθήκαμε ήταν πολύ καλύτερη. Ήττα με ήττα έχει διαφορά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το μυαλό μας, ώστε να είμαστε καλύτεροι στο παιχνίδι που ακολουθεί στην έδρα μας με την ΑΕΚ. Σίγουρα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση, με μια πολύ καλή ομάδα, και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι απέναντί της. Δεν πρέπει να κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη και να τα πληρώσουμε. Και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ακόμη, από τέτοια λάθη χάσαμε”.

Γενικεύοντας τη συζήτηση, στον Μάντζιο τέθηκε το ερώτημα πώς πρέπει να διαχειριστεί ο Άρης το χρόνο μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, ώστε να εκμεταλλευτεί σωστά τη διαδικασία των πλέι οφ για να παρουσιαστεί έτοιμος σε εκείνη την αναμέτρηση. Ο προπονητής των “κίτρινων” επισήμανε: “Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι που έρχεται και να προσαρμοζόμαστε μόνο σε αυτό. Πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με το κάθε παιχνίδι που έρχεται και να έχουμε το μυαλό μας μόνο αυτό. Πράγματι, το Κύπελλο είναι μακριά. Υπάρχει η θέληση για την κατάκτηση του τροπαίου, το μυαλό όλων είναι σε αυτό, όμως, προηγούνται πολλά παιχνίδια και πρέπει αυτά να δούμε πρώτα με σοβαρότητα. Είμαστε σε μια μεγάλη ομάδα και πρέπει να έχουμε στόχο να νικάμε σε κάθε αγώνα μέχρι να τελειώσουν τα πλέι οφ. Μετά θα πάμε στον τελικό του Κυπέλλου κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε”.

Όσο για το πόσο έντονος είναι ο προβληματισμός που υπάρχει στην ομάδα για τις τρεις ήττες στη σειρά για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν, για την έλλειψη γκολ σε αυτές τις αναμετρήσεις και για το αντίδοτο στην παθογένεια, ο Μάντζιος σημείωσε: “Από τα τρία αυτά ματς, στα δύο εκτός έδρας ήμασταν κακοί και δεν δικαιούμασταν κάτι. Σε αυτό με τον Παναθηναϊκό δικαιούμασταν πολλά περισσότερα από όσα πήραμε. Ήμασταν καλοί, δημιουργήσαμε φάσεις, αλλά δεν σκοράραμε. Πρέπει να μάθουμε από αυτά. Να είμαστε προσεκτικοί στη συνέχεια, μειώνοντας τα λάθη μας. Όλοι οι αντίπαλοί μας σε αυτή τη φάση έχουν ποιότητα, οπότε αναλόγως πρέπει να στεκόμαστε στα παιχνίδια κι εμείς. Και δεν πρέπει να δεχόμαστε στις αρχές των αγώνων γκολ, γιατί είναι δύσκολο να επανέλθουμε”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button