Γενικά

Κήπος:Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «Η Χρυσαλίδα» του Κυριάκου Χαλκόπουλου

Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων ψυχολογικής λογοτεχνίας «Η Χρυσαλίδα» του Κυριάκου Χαλκόπουλου (Εκδόσεις Ανάτυπο) στο κοινωνικό εργαστήρι Κήπος Σεμινάρια.

Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, 8 η ώρα, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου Η Χρυσαλίδα- εκδόσεις Ανάτυπο- στον χώρο πολιτισμού “Κήπος”, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Ορφανίδου 6). Ομιλητές θα είναι η Θεοδοσία Κωνσταντινίδου, εκπαιδευτικός και ιδρύτρια του Κήπου, και ο Χρήστος Κεσκίνης, συνάδελφος λογοτέχνης…
Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να διαβάσετε στις ακόλουθες σελίδες
https://www.facebook.com/chrysaliscollectionofstories/
http://shop.anatypo.gr/diigimata/11-chrisalida.html
https://www.goodreads.com/book/show/27201097
http://www.biblionet.gr/author/94664/Κυριάκος_Χαλκόπουλος

Η “Χρυσαλίδα” αποτελείται απο δώδεκα διηγήματα, μερικά απο τα οποία είχαν σε προηγούμενες εκδοχές τους τυπωθεί σε περιοδικά. Το μεγαλύτερο σε έκταση φτάνει τις τριάντα σελίδες, και ονομάζεται “Το Αντικείμενο των Ονείρων”, καθώς περιγράφεται εκεί η ιστορία ενός ανθρώπου ο οποίος επιχείρησε στη δύσκολη αυτή εποχή να λύσει με μια θριαμβευτική κίνηση τα οικονομικά (και άλλα) προβλήματα του, όμως αντίθετα είδε να αναδύεται απο μέσα του, απο τον κόσμο των ονείρων του, μια απειλή μεγαλύτερη και απο τις εξωτερικές.

Τα κείμενα αφηγούνται σε πρώτο πρόσωπο, συχνά με ημερολογιακό ύφος, ή με τη μορφή γράμματος. Συνδέονται όλα απο την προσπάθεια της μεταμόρφωσης σε κάτι καλύτερο, όπως η αντίστοιχη της κάμπιας που μέσα στη χρυσαλίδα της θα μετατραπεί σε πεταλούδα και μετά θα πετάξει ελεύθερα κάτω απο το δυνατό Ήλιο.

Τα θέματα τους είναι ψυχολογικά, ενώ υπάρχει σίγουρα μια σκοτεινή ατμόσφαιρα στον κόσμο που παρουσιάζεται, παρά την ομοίως επίμονη ελπίδα των αφηγητών που δεν εγκαταλείπουν το στόχο τους.
Σε αρκετά γίνονται αναφορές και στη φιλοσοφία, με αφορμή τις σπουδές του συγγραφέα τους, αλλά και την εργασία που έχει στις δημοτικές βιβλιοθήκες απο το 2014, ως οργανωτής “σεμιναρίων” με αντικείμενο την αρχαία ελληνική φιλοσοφία απο το Θαλή ως τον Αριστοτέλη.

Εκδοτικός οίκος ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ, σειρά λογοτεχνίας Φαντασίας και Συμβολισμού

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 20.00.
Κήπος Σεμινάρια
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
e:[email protected]
t: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
www.kipos-seminaria.gr
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button