Μπάσκετ

Ερυθρός Σταυρός και ΕΣΑΚΕ παρέδωσαν τρόφιμα στην Ουκρανία

Το δικό του λιθαράκι έβαλε ο ΕΣΑΚΕ στηρίζοντας την τεράστια προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τους πληγέντες του πολέμου στην Ουκρανία.

Από την πρώτη στιγμή της ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κάλεσε γι’ αλληλεγγύη, ώστε να στηριχθούν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και η ανταπόκριση είναι ήδη μεγάλη, αφού έχουν αναχωρήσει τα πρώτα φορτηγά με τόνους τροφίμων. Σε αυτή την τεράστια προσπάθεια συμμετείχε ενεργά ο ΕΣΑΚΕ καθώς οι ΚΑΕ συγκέντρωσαν τρόφιμα στη διάρκεια των αναμετρήσεων της 16ης και της 17ης αγωνιστικής της Basket League.

Τα τρόφιμα (όπως και το ποσό που πρόσφερε ο ΕΣΑΚΕ) παραδόθηκαν από τον γενικό γραμματέα του Δ.Σ. του Συνδέσμου Γιώργο Πανταζόπουλο στην κεντρική αποθήκη του ΕΕΣ παρουσία του προέδρου του, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, στηρίζοντας εμπράκτως την ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία.

Για την προσφορά του ΕΣΑΚΕ ο Γιώργος Πανταζόπουλος τόνισε: «Ο ΕΣΑΚΕ επιδεικνύει με συνέπεια την αλληλεγγύη τόσο του Συνδέσμου όσο και των ΚΑΕ κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο παραδώσαμε τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν την 16η και την 17η αγωνιστική της Stoiximan Basket League συμμετέχοντας ενεργά στην ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες του πολέμου στην Ουκρανία, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που η δράση του είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων. Ευχή όλων μας είναι να σταματήσει το συντομότερο ο πόλεμος και να μην χαθούν άλλες ψυχές. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας, να στεκόμαστε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη και οι κοινωνικές δράσεις του ΕΣΑΚΕ θα συνεχιστούν. Άλλωστε, εξελίσσονται με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΕΣΑΚΕ και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με στόχο τη στήριξη του αθλητισμού και την ανάδειξη της υπέρτατης αξίας του εθελοντισμού».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, δήλωσε: «Mε την έναρξη των τραγικών γεγονότων στην Ουκρανία, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, απηύθυνε έκκληση σε ιδιώτες για αλληλεγγύη στους σοβαρά δοκιμαζόμενους κατοίκους της χώρας. Ευχαριστούμε θερμά τον ΕΣΑΚΕ για την άμεση ανθρωπιστική, αλτρουιστική όσο και συγκινητική ανταπόκρισή του να συνδράμει στο έργο μας, την εξαιρετικά δύσκολη αυτή στιγμή».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button