Γενικά

Επίσημο, νέα Aston Martin DB12 Volante (video)

Ύστερα από την κουπέ DB12, το Gaydon αποκάλυψε την ανοιχτή εκδοχή, την Aston Martin DB12 Volante. Με μαλακή οροφή και το ίδιο διτούρμπινο 4λιτρο μοτέρ V8.

Aston Martin DB12 Volante

Τον περασμένο Μάιο, η Aston Martin παρουσίασε τον διάδοχο της DB11, πολύ λογικά βαφτισμένης DB12. Και προφανή αναμενόμενη την κάμπριο Aston Martin DB12 Volante.

Το αυτοκίνητο που είχε απαθανατιστεί τυχαία από ιδιώτη τον Ιούνιο, αποκαλύφθηκε πλέον επίσημα και θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στη Monterey Car Week. Oι πρώτες παραδόσεις της Aston Martin DB12 Volante έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του τρέχοντος έτους

Aston Martin DB12 Volante

Η κύρια διαφορά της Aston Martin DB12 Volante με την κουπέ έγκειται προφανώς στην οροφή, η οποία είναι παρόμοια με αυτή της DB11 Volante. Δηλαδή μια μαλακή οροφή διαθέσιμη σε τέσσερα χρώματα και η οποία χρειάζεται μόνο 14 έως 16 δευτερόλεπτα για να ανοίξει ή να κλείσει, με τη δυνατότητα ενώ οδηγείς με ταχύτητα μέχρι 50 km/h.

Aston Martin DB12 Volante

Σε σύγκριση με την προκάτοχό της, η Aston Martin DB12 Volante λέγεται ότι είναι περίπου 5% πιο άκαμπτη, κάτι που ακούγεται ως σημαντικό πλεονέκτημα δεδομένης της έλλειψης οροφής. Οπτικά, η ανοιχτή DB12 αναμενόμενα μοιάζει πολύ με την κουπέ αντίστοιχή της, η οποία θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένα εκτεταμένο λίφτινγκ της DB11.

Aston Martin DB12 Volante

Ωστόσο, όπως και στην κουπέ DB12, η Aston Martin DB12 Volante διαφέρει από την προκάτοχό της κυρίως στο τι βρίσκεται κάτω από το καπό. Ενώ η DB11 ήταν διαθέσιμη με κινητήρα V12 ή V8, η DB12, είτε Volante είτε όχι, αρκείται πλέον μόνο σε V8.

Aston Martin DB12 Volante

Πρόκειται για το διτούρμπινο 8κύλινδρο της Mercedes-AMG που με χωρητικότητα τέσσερα λίτρα αποδίδει για την περίσταση 680 ίππους και 800 Nm.

Aston Martin DB12 Volante

Αυτές οι τιμές είναι φυσικά πανομοιότυπες με εκείνες της κουπέ DB12, και ως εκ τούτου, όσον αφορά τις επιδόσεις, η Aston Martin DB12 Volante κινείται στο αυτό επίπεδο: 0-100 km/h σε 3,7 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 325 km/h.

Aston Martin DB12 Volante

Οι αίσθηση του ανοιχτού ουρανού έχει και κάποιες επιπτώσεις, μιας και η η DB12 Volante είναι 2+2. Οπότε οι πίσω επιβάτες θα χρειαστεί να μην είναι πολύ απαιτητικοί όσον αφορά τον χώρο για τα πόδια. Και επειδή όπως και να το κάνουμε τίθεται κι ένα θέμα πρακτικών λεπτομερειών (αυτοκίνητο για ταξιδάκι, γαρ), το πορτμπαγκάζ της DB12 Volante χωράει μόνο 262 λίτρα.

Η τιμή της Aston Martin DB12 Volante δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του τρέχοντος έτους.

Aston Martin DB12 Volante

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button