Ποδόσφαιρο

Δικαιοσύνη στον Τόσκο: Δημιουργήθηκε μπλογκ για τις δράσεις που γίνονται

Πέρασαν πάνω από τέσσερις μήνες από εκείνο το μεσημέρι. Το μεσημέρι της 5ης Ιανουαρίου όταν ο Βούλγαρος οπαδός της Μπότεφ Τόσκο Μποζατζίσκι έπεσε νεκρός στον δρόμο έπειτα από δολοφονική επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ.

Πρσπάθειες να βρεθούν οι υπεύθυνοι, προσπάθειες για την τιμωρία τους, προσπάθειες για δικαίωση του νεκρού έγιναν… όπως έγινε και το ακριβώς αντίθετο. Προσπάθειες (μερικές φορές με “προσωπείο” και άλλες εντελώς απροκάλυπτα) να σκεπαστούν τα πάντα και στο πέρασμα του χρόνου να ξεχαστούν, όμως αυτό δεν είναι κάτι τόσο απλό και εύκολο, ευτυχώς!

Ας σταθούμε στο πρώτο κομμάτι. Έπειτα από την 1η έμπρακτη κίνηση (τα αυτοσχέδια αυτοκόλλητα) σε μια προσπάθεια να μην ξεχαστεί αυτό που έγινε, ήταν η αναγραφή των συνθημάτων “R.I.P. TOCKO-ARIS” και “JUSTICE FOR TOSKO” στα χριστουγεννιάτικα banners που βρίσκονταν στα κιόσκι που υπάρχουν στις λεωφορειακές γραμμές της Θεσσαλονίκης.

Σχεδόν σε όλες τις στάσεις της πόλης σε όσο το δυνατόν στις περισσότερες περιοχές βρέθηκαν τα παραπάνω συνθήματα με φανερή την πρόθεση να μην ξεχαστεί τίποτα και να μην πει κάποιος «δεν γνώριζα».

Μετά τον Φεβρουάριο και κατά έναν καθόλου τυχαίο (!) λόγο για τους περισσότερους, αυτά τα συνθήματα σβήστηκαν ή μάλλον καταπατήθηκαν. Είτε από άλλα συνθήματα είτε από αφίσες, για πολύ συγκεκριμένο λόγο και σε μια καθόλου τυχαία χρονική στιγμή. Και το φαινόμενο αυτό ξεκινώντας από την περιοχή της Τούμπας (ήταν και το λογικό άλλωστε) επεκτάθηκε και στο υπόλοιπο της Θεσσαλονίκης.

Οι λόγοι είναι πολλοί ξεκινώντας από το οπαδικό κομμάτι στο οποίο φαίνεται και η διαφορά του Άρη και φτάνει σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Για μέρος του πληθυσμού είναι γνωστοί λόγοι ενώ άλλοι ακόμη αναρωτιούνται ή μάλλον κάνουν πως αναρωτιούνται.

Ωστόσο αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι πως οι προσπάθειες δεν θα σταματήσουν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όσο και αν κάποιοι «διψούν» για το αντίθετο, η δικαίωση κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα έρθει.

Διαβάστε αναλυτικά τις ενέργειες αλλά και την συνέχεια στο https://justicefortosko.blogspot.com/

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button