Ποδόσφαιρο

Δέσποινα Παναγούλια: “Ο αδερφός μου ήταν άρρωστος Αρειανός”

Η αδερφή του Γιάννη Παναγούλια, Δέσποινα, συγκλονίζει για τον ξαφνικό θάνατο του αδελφού της, μέσω της εφημερίδας των ΗΠΑ «Εθνικός Κήρυξ».

Ο «Εθνικός Κήρυξ» είναι ελληνική εφημερίδα της Αμερικής και πραγματοποίησε εκτενές ρεπορτάζ για τον θάνατο και την θλίψη στην ελληνοαμερικανική κοινότητα που προκάλεσε η εκδημία του Γιάννη Παναγούλια, ενώ η αδερφή του Δέσποινα, μεταξύ άλλων δήλωσε πως ο αδερφός της ήταν «άρρωστος Αρειανός».

Αναλυτικά ο «Εθνικός Κήρυξ» των ΗΠΑ αναφέρει: «Θλίψη στην ελληνοαμερικανική κοινότητα προκάλεσε η εκδημία του Γιάννη Παναγούλια (John Panagoulias), ο οποίος έφυγε ξαφνικά από την ζωή σε ηλικία 51 ετών. Πρόκειται για τον γιο του αείμνηστου Αλκέτα Παναγούλια, άλλοτε ομοσπονδιακού προπονητή, ο οποίος είχε οδηγήσει την Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οπως ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») η αδελφή του εκλιπόντος, Δέσποινα Παναγούλια, ο Γιάννης δεν πέθανε στον ύπνο του -όπως διαδόθηκε αρχικά- αλλά υπέστη μια ραγδαία εξελισσόμενη αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του και εν τέλει άφησε την τελευταία του πνοή.

«Ηταν ξαφνικό. Ο αδερφός μου πέθανε από καρδιακή προσβολή. Ημασταν μαζί του εγώ και η μεγάλη του κόρη. Δεν αισθανόταν καλά, έχασε τις αισθήσεις του, καλέσαμε ασθενοφόρο αλλά ήταν πλέον αργά», είπε η κ. Παναγούλια.

Ο Γιάννης Παναγούλιας γεννήθηκε στο Μανχάταν το 1972 και ήταν ο μικρότερος γιος του Αλκέτα Παναγούλια. Σε ηλικία ενός χρόνου, η οικογένειά του μετακόμισε στην Ελλάδα, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1983. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στην Βιρτζίνια, ενώ επέλεξε την καριέρα του συμβούλου. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είχε προλάβει να γίνει παππούς, αφού η μεγαλύτερή του κόρη είναι ήδη 29 ετών, ενώ η δεύτερη 23.

«Ηταν ένας άνδρας με καρδιά μικρού παιδιού. Ηταν πάντα πολύ γλυκός, πρόθυμος να βοηθήσει κόσμο και πάντα με το καλαμπούρι και τα αστεία. Δεν κρατούσε ποτέ κακία και ήταν πολύ ευαίσθητος. Ηταν άρρωστος Αρειανός, αλλά και ένθερμος φίλος των New York Giants και Rangers», αναφέρει η κ. Παναγούλια

Ο Γιάννης Παναγούλιας είχε ιδιαίτερα στενή σχέση με τον πατέρα του και το 1994 ακολουθούσε την αποστολή της Εθνικής Ελλάδος, όταν βρισκόταν στις ΗΠΑ ενόψει του Μουντιάλ. Μάλιστα, σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε εκείνη την περίοδο, είχε εκφράσει, την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι ο Αλκέτας Παναγούλιας βρέθηκε στο στόχαστρο.

«Είχε πληγωθεί πάρα πολύ εκείνο τον καιρό. Επειδή εκείνος ήταν πιο μικρός και λίγο πιο άνετος μπόρεσε να είναι με τον πατέρα μου στην αποστολή της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε εκείνο το ντοκιμαντέρ σχεδόν βάζει τα κλάματα. Τον πατέρα μου τον αγαπούσε πάρα πολύ, γιατί είχαμε τρομερά υπέροχο πατέρα», κατέληξε η κ. Παναγούλια.

Το ανοικτό προσκύνημα για τον Γιάννη Παναγούλια θα λάβει χώρα την προσεχή Πέμπτη 15 Ιουνίου από τις 5 έως τις 8 το βράδυ, στο Γραφείο Τελετών Money & King (171 Maple Ave West Vienna, VA), ενώ η Νεκρώσιμος Ακολουθία θα ψαλεί στον ιερό ναό Αγίας Αικατερίνης (3149 Glen Carlyn Road, Falls Church, VΑ)».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button