ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Γκρόσο: «Μας λιθοβολούσαν για 2-3 λεπτά»

Σάλο προκάλεσαν τα σοβαρά επεισόδια πριν την αναμέτρηση της Μαρσέιγ με τη Λιόν, εκεί όπου οπαδοί των Μασσαλών επιτέθηκαν στο πούλμαν των φιλοξενούμενων με πέτρες, με αποτέλεσμα ο Φάμπιο Γκρόσο να χτυπήσει σοβαρά στο μάτι.

Ο Ιταλός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με τη Μετς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι λιθοβολούσαν το λεωφορείο για 2-3 λεπτά, προσθέτοντας πως πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις για να μην συμβεί, ξανά, κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φάμπιο Γκρόσο:

Για την υγεία του: «Γίνεται καλύτερη. Πρέπει να γίνει καλύτερη. Είχαμε μια πολύ θλιβερή μέρα για τον αθλητισμό. Αυτή η μέρα πρέπει να κάνει τον αθλητισμό να σκεφτεί. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων. Έχουν γίνει απαράδεκτα πράγματα στο λεωφορείο μας από τους υποστηρικτές της Μαρσέιγ».
Για τις κακές αποφάσεις που πάρθηκαν πριν το ματς: «Ήταν μια θλιβερή μέρα γιατί πήγαμε να παίξουμε ένα μεγάλο ματς, σε ένα μεγάλο γήπεδο. Υποτίθεται ότι ήταν μια μέρα γιορτής. Ακόμα δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά την ημέρα που ζήσαμε. Δεν έχω τίποτα εναντίον της Μαρσέιγ και των υποστηρικτών της. Δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι πιο σοβαρό για να πάρουμε αποφάσεις. Ελπίζω να μην ήταν υποστηρικτές της Μαρσέιγ και ότι ήταν άνθρωποι χωρίς τίποτα στο κεφάλι τους. Πρέπει να πάρετε αποφάσεις».
Για την ασφάλεια πριν και μετά το ματς: «Έχω την εντύπωση ότι κάναμε ένα ταξίδι που δεν έπρεπε. Μπήκαμε σε ένα γήπεδο με δύο μοτοσυκλέτες και δύο αυτοκίνητα της αστυνομίας (ως συνοδεία) και μετά φύγαμε από το γήπεδο με 25 βαν και 20 μοτοσυκλέτες. Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα μετά αλλά πρέπει να το κάνουμε πριν. Οι αποφάσεις πρέπει να είναι σημαντικές.
Δεν μιλάω για αθλητικό πλεονέκτημα αλλά για ασφάλεια σε εμάς. Είμαι εγώ αλλά θα μπορούσε να ήταν παίκτης, ο οδηγός του λεωφορείου, οποιοσδήποτε στο λεωφορείο μας και σε αυτό των υποστηρικτών. Δεν έχουμε το δικαίωμα να επιτρέψουμε να συμβούν τέτοια πράγματα ακόμα κι αν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι γύρω που είναι άρρωστοι στο κεφάλι τους και ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην συμβαίνει πλέον αυτό. Ελπίζω ότι θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση».
Για τις φωτογραφίες από τον τραυματισμό του: «Δεν ήταν το πιο σημαντικό πράγμα. Θα ήθελα το πρόσωπό μου να μην γυρίσει τον κόσμο. Θα ήθελα κανένα πρόσωπο να μην κάνει τον γύρο του κόσμου. Εύχομαι στο μέλλον εκείνοι που πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη να πάρουν αποφάσεις. Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Μου συνέβη κάτι απίστευτο. Μας λιθοβόλησαν για δύο τρία λεπτά. Περάσαμε από έναν δρόμο όπου υπήρχαν πολλές πέτρες παντού. Όπως είπα, κάτι πρέπει να αποφασιστεί πριν και όχι μετά μόλις υπάρξει κάτι σοβαρό. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button