Μπάσκετ

Γαλατσόπουλος: «Αφιερωμένο στον Γιάννη Ιωαννίδη το πρωτάθλημα»

Ο χαιρετισμός του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, όσον αφορά την έναρξη της Basket League.

“Ενώ όλοι μας, αθλητές, προπονητές, επιτελεία υποστήριξης, διοικήσεις και ιδιοκτήτες των ΚΑΕ, και, ασφαλώς, οι φίλαθλοι περιμέναμε με αγωνία και ανυπομονησία το πρώτο jump ball της Basket League 2023-24, είναι αλήθεια ότι συγκλονιστήκαμε από την είδηση της απώλειας του Γιάννη Ιωαννίδη.

O «ξανθός» ήταν από τις κορυφαίες προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ, από εκείνους που το ανέβασαν και το καθιέρωσαν στην κορυφή της Ευρώπης. Πάντα νικητής και μαχητής σου έδινε την εντύπωση ότι είναι άτρωτος.

Ήταν ο «αρχιτέκτονας» του Άρη της δεκαετίας του ’80 που σύστησε το μπάσκετ στο ευρύ κοινό της χώρας τις αξέχαστες Πέμπτες και εκείνος που «αναγέννησε» τον Ολυμπιακό – τον οποίο οδήγησε στην κατάκτηση των τεσσάρων πρώτων Πρωταθλημάτων του ΕΣΑΚΕ – και την ΑΕΚ, ενώ πολύτιμη ήταν η προσφορά του στην Εθνική ομάδα και τον Γυμναστικό Λάρισας.

Θα τον θυμόμαστε για πάντα για την αγάπη και το πάθος του για το άθλημα μας. Ήταν από τους βασικούς συντελεστής της ανάδειξης του μπάσκετ σε εθνικό άθλημα για την χώρα μας.

Η νέα Basket League, της αγωνιστικής χρονιάς 2023-24 είναι αφιερωμένη στην μνήμη του.

Το 32ο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα αρχίζει με πολύ καλές προϋποθέσεις προκειμένου να προσφέρει στους φιλάθλους πλούσιο θέαμα, ανταγωνιστικούς αγώνες και έντονες συγκινήσεις.

Το σύνολο των 12 ομάδων του 32ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος έχουν ενισχυθεί, παίκτες Έλληνες και ξένοι με πολλές ομαδικές και ατομικές διακρίσεις βρίσκονται στα ρόστερ τους, προπονητές με εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης ή με αξιοπρόσεκτη διαδρομή είναι στο «τιμόνι» των «μονομάχων» της Basket League.

Το νέο format του Πρωταθλήματος δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στις ομάδες να βελτιώσουν την βαθμολογική θέση τους πριν την έναρξη των PlayOffs και αυξάνει τις ανταγωνιστικές αναμετρήσεις.

Οι ΚΑΕ της Basket League εκτός από την βελτίωση της ποιότητας του αθλητικού θεάματος μεριμνούν για την καλύτερη υποδοχή των φιλάθλων στα γήπεδα με τον ΕΣΑΚΕ να έχει συστήσει Τεχνική Επιτροπή προκειμένου να καθοδηγήσει τις ομάδες προς την βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων τους.

Η Κεντρική Διαχείριση των Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων του Πρωταθλήματος παγιώνεται μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, κάτι που λειτουργεί υπέρ όλων των ΚΑΕ της Basket League.

Βαδίζουμε ενωμένοι για ένα καλύτερο Πρωτάθλημα και είναι χαρακτηριστικό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ομόφωνα να διευκολύνει την Καρδίτσα ΙΑΠΩΝΙΚΗ, λόγω της καταστροφής που έπληξε την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, δίνοντας την δυνατότητα για αμοιβαία μετάθεση της έδρας στους πρώτους αγώνες της κανονικής περιόδου που σύμφωνα με την κλήρωση, θα πρέπει να δώσει στο γήπεδο της.

Η ΕΡΤ έχει καθιερωθεί σαν σπίτι του μπάσκετ και θα μεταδώσει την δράση της Basket League σε όλα τα ελληνικά σπίτια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ευχαριστούμε την ΕΡΤ όπως, επίσης, τους χορηγούς του ΕΣΑΚΕ, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές των ΚΑΕ και τους ιδιοκτήτες τους για την πολύτιμη στήριξη τους.

Πάνω από όλα ευχαριστούμε τους φιλάθλους που θα μεταδώσουν την ενέργεια και τον ρυθμό τους στις ομάδες προκειμένου να ζήσουμε και να παρακολουθήσουμε ένα υπέροχο Πρωτάθλημα!

Υγεία και καλή επιτυχία σε όλες τις ΚΑΕ και τους φιλάθλους”!

Ευάγγελος Γαλατσόπουλος

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button