ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Βόμβα με μεταγραφές: «Ορισμένοι κανόνες της FIFA μπορεί να είναι παράνομοι»

Ορισμένοι από τους κανόνες της FIFA που αφορούν τις μεταγραφές παικτών ενδέχεται να παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ, καθώς εμποδίζουν παίκτες που θέλουν να μετακινηθούν σε άλλη ομάδα, αλλά και συλλόγους που θέλουν να αποκτήσουν παίκτες, δήλωσε σήμερα (30/4) σύμβουλος του ανώτατου δικαστηρίου της Ευρώπης.

Η υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) με έδρα το Λουξεμβούργο αφορά τον Γάλλο πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή Λασανά Ντιαρά, 39 ετών, ο οποίος αμφισβήτησε τους κανόνες που διέπουν τις συμβατικές σχέσεις μεταξύ παικτών και συλλόγων.

Ο Ντιαρά είχε υπογράψει στη ρωσική ποδοσφαιρική ομάδα Λοκομοτίβ Μόσχας το 2013, αλλά το συμβόλαιό του λύθηκε ένα χρόνο αργότερα για φερόμενη παραβίαση. Στη συνέχεια, η Λοκομοτίβ υπέβαλε αίτηση στο Επιμελητήριο Επίλυσης Διαφορών της FIFA για αποζημίωση και ο παίκτης ζήτησε απλήρωτους μισθούς.

Ο παίκτης είπε ότι οι κανόνες της FIFA ότι ένας νέος σύλλογος θα θεωρηθεί συνυπεύθυνος μαζί του για την καταβολή αποζημίωσης στη Λοκομοτίβ εμπόδισε τις προσπάθειές του να βρει άλλη ομάδα.

Στη συνέχεια μήνυσε τη FIFA και τη ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Βελγίου σε βελγικό δικαστήριο ζητώντας αποζημίωση έξι εκατομμύρια ευρώ. Το βελγικό δικαστήριο ζήτησε από το ΔΕΕ καθοδήγηση.Ο Ντιαρά, ο οποίος έκανε περισσότερες από 30 εμφανίσεις για τη Γαλλία, έπαιξε για τις ομάδες της ομάδας Μαρσέιγ, Αλ Τζαζίρα και Παρί Σεν Ζερμέν πριν αποσυρθεί το 2019.

Ο γενικός εισαγγελέας του ΔΕΕ Ματσιέι Σπούναρ είπε ότι οι δικαστές θα πρέπει να είναι στο πλευρό του παίκτη: «Ορισμένοι κανόνες της FIFA για τις μεταγραφές παικτών μπορεί να αποδειχθούν αντίθετοι με τη νομοθεσία της ΕΕ. Αυτοί οι κανόνες είναι περιοριστικού χαρακτήρα και μπορεί να δικαιολογηθούν μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις», ανέφερε. Είπε ότι οι κανόνες περιορίζουν την ικανότητα των συλλόγων να αποκτούν παίκτες και επηρεάζουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των συλλόγων στην αγορά για την απόκτηση επαγγελματιών παικτών. Το ΔΕΕ, το οποίο θα αποφανθεί τους επόμενους μήνες, συνήθως ακολουθεί την πλειοψηφία τέτοιων συστάσεων.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button