Ποδόσφαιρο

Βαλεριάνος: « Όποιος δεν έχει περάσει από τον Άρη δε μπορεί να το καταλάβει. Κοιτάζαμε το πρόγραμμα για να δούμε πότε παίζουμε στο Βικελίδης. Ανυπομονούσαμε.»

Γιώργο τί σημαίνει η κλήση στην Εθνική ομάδα για σένα;

“Η κλήση στην Εθνική ομάδα είναι μια μεγάλη επιβράβευση για μένα, καθώς πρόκειται για ένα όνειρο που είχα από πάντα. Όσο δουλεύεις μπορείς να πετύχεις τα όνειρά σου. Φυσικά όταν είσαι και σε μια ομάδα που πάνε καλά τα αποτελέσματα τότε ναι μπορείς να διεκδικήσεις κάτι τόσο μεγάλο. Νιώθω μεγάλη περηφάνια για την οικογένειά μου που πάντα με στήριζε.”

Θεωρείς χρονικό σημείο κλειδί το ματς με την ΑΕΚ όπου σε παρακολούθησαν από κοντά ο Άγγελος Αναστασιάδης κι ο Άγγελος Μπασινάς;

“Με το παιχνίδι με την ΑΕΚ η αλήθεια είναι ότι κάτι είχα ακούσει αλλά δεν είχα μιλήσει προσωπικά με κανέναν από την Εθνική. Όταν όμως μου είπαν ότι είναι και επίσημο τότε το συνειδητοποίησα και χάρηκα πολύ. Στην πρώτη αποστολή όλοι με αγκάλιασαν και με καλωσόρισαν με τον καλύτερο τρόπο.”

Είστε μια παρέα στη νέα Εθνική ομάδα από νέα παιδιά, οι οποίοι όμως έχετε ήδη αρκετές παραστάσεις και εμπειρίες στην καριέρα σας που θεωρώ πως σας έχουν δυναμώσει. Αυτές οι κοινές εμπειρίες σας ενώνουν ακόμα περισσότερο;

“Το ποδόσφαιρο που θαυμάζουμε στο εξωτερικό δεν έχει σχέση με το δικό μας. Η δικιά μας η γενιά ποδοσφαιριστών πέρασε πολύ δύσκολα. Πολύ λίγοι πήραν τις ευκαιρίες που άξιζαν. Δεν υπήρχε τότε αυτό που έστω και εξ ανάγκης κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός και που θα ωφελήσει και τα ίδια τα παιδιά αλλά και τον σύλλογο. Εγώ αναγκάστηκα να πάω σε μικρότερες κατηγορίες και να δω το ποδόσφαιρο από αλλιώς. Τώρα πλέον μπορώ να πω ότι ναι, το απολαμβάνω.”

Σου στοίχισε το γεγονός ότι δεν καθιερώθηκες στον Ολυμπιακό και ότι πέρασες αρκετά χρόνια σε μικρότερες κατηγορίες;

“Αρκετά χρόνια πριν ήμουν μαζί με τον Μήτρογλου και τον Φετφατζίδη στον Ολυμπιακό και είχαμε τις ίδιες φιλοδοξίες. Εγώ στο δρόμο κάπου το έχασα, τους έβλεπα να παίζουν στο Μουντιάλ αλλά κατάφερα να φτάσω και πάλι σε αυτό το επίπεδο. Κι αυτό το οφείλω στην οικογένειά μου που ήταν πάντα εκεί.”

Απογοητεύτηκες ποτέ; Σκέφτηκες να τα παρατήσεις;

“Η αλήθεια είναι ότι έβλεπα πως τα χρόνια περνάνε και απογοητευόμουν. Ωστόσο δεν σταμάτησα ποτέ να πιστεύω στον εαυτό μου και να δουλεύω καθημερινά πάνω σε αυτό που αγαπώ. Πάντα όταν δουλεύεις κάποια στιγμή θα δικαιωθείς. Ευτυχώς νιώθω τυχερός που δεν είχα τραυματισμούς.

Οπότε είχα την ευκαιρία να συνεχίσω να δουλεύω για να σώσω τα χρόνια μου και να καταφέρω να παίξω ξανά στο ψηλότερο επίπεδο. Ακόμα κι αν φτάσεις στον πάτο, γιατί εγώ είχα φτάσει στον πάτο, τότε πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις. Δεν πρέπει να το βάζεις κάτω.

Θα σου πω και μια ιστορία. Στον Άρη είχα την ευκαιρία να ξαναβρεθώ με τον Φετφατζίδη. Μια μέρα του είπα: “Φέτφα, σε θαύμαζα στην Ιταλία, σε έβλεπα να παίζεις στο Μουντιάλ και να βάζεις γκολ στο Champions League. Και να που είμαστε και πάλι συμπαίκτες.” Σκεφτόμουν ότι ίσως να μην ήμουν για εκεί. Την ίδια στιγμή ήμουν αναγκασμένος να δουλεύω για να πληρώνω την προπόνησή μου και να συντηρώ την οικογένειά μου. Κάποια στιγμή δεν πληρωνόμουν καθόλου κι επειδή είχα οικογένεια αναγκαζόμουν να δουλεύω.”

Αυτό που λες είναι πολύ τιμητικό για σένα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Πως το κατάφερες αυτό ενώ είσαι και πατέρας;

“Σκέφτεσαι σε κάτι τέτοιες στιγμές ότι δε γίνεται να μη συνεχίσεις. Δε γίνεται να τα παρατήσεις. Και το κάνεις και για το παιδί σου. Η γέννηση του παιδιού που ήρθε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, με βοήθησε πάρα πολύ. Αποτέλεσε την έμπνευσή μου για να συνεχίσω. Ανέβηκε η ζωή μου και το μόνο αντάλλαγμα είναι να του δίνω αγάπη, δε χρειάζεται τίποτε άλλο, όλα τα άλλα έρχονται.”

Έχεις μετανιώσει για κάτι; 

“Οι ποδοσφαιριστές είμαστε πολύ τυχεροί. Υπάρχει κόσμος που δουλεύει 14 ώρες για να επιβιώσει κι εμείς δουλεύουμε 3-4 ώρες, που επί της ουσίας δε δουλεύουμε, παίζουμε. Τα λεφτά είναι πολύ καλά και πρέπει να κοιτάμε πάντα τί συμβαίνει γύρω μας αλλά φυσικά να βλέπουμε και τις φιλοδοξίες μας για να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι.”

Τί σου έδωσε ο Άρης;

“Πέρσι βγήκαμε κατηγορία και ήταν μια  υπέροχη χρονιά. Όσοι μαζευτήκαμε είπαμε πως πρέπει να ανέβουμε. Είναι δύσκολη κατηγορία η Β’ Εθνική. Το ποδόσφαιρο όσο ανεβαίνεις κατηγορίες γίνεται όλο και πιο όμορφο. Είναι μια δουλειά την οποία πρέπει να απολαμβάνεις. Στο Άρη το απόλαυσα. Πήρα πέρισσότερα από όσα ζήτησα και από όσα πίστευα.

Όμως έδωσα κιόλας. Δεν έχω ανανεώσει το συμβόλαιό μου και εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα. Όποιος δεν έχει περάσει από τον Άρη δε μπορεί να το καταλάβει. Θα σου πω ότι κοιτάζαμε το πρόγραμμα για να δούμε πότε παίζουμε στο Βικελίδης. Ανυπομονούσαμε.”

Σε πρωτοποριακούς ρυθμούς η Εθνική ομάδα, με τον Άγγελο Μπασινά και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, αποφασίστηκε να βρεθείτε στην Ολλανδία για έξτρα μέρες προετοιμασίας. Πως το βιώνετε όλο αυτό;

“Είμαστε μια ομάδα που έχει ταλέντο, γίνεται σωστή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια από όλους. Προσωπικά είμαι καλά και το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω την Εθνική να πετύχει τους στόχους της. Κάποιοι μέσα στην ομάδα ψάχνονται και δουλεύουν ώρες για να τα έχουμε εμείς όλα. Οπότε εμείς πρέπει να δείχνουμε σοβαρότητα και όταν ο προπονητής βλέπει στα μάτια μας πίστη, θέληση και πάθος τότε του δίνουμε δύναμη και όρεξη για να έχει νέες ιδέες για την ομάδα.”

 

Πιστεύεις ότι το ταξίδι στην Ολλανδία θα σας δέσει ακόμα περισσότερο;

“Η αποστολή στην Ολλανδία θα μας κάνει ακόμα καλύτερη παρέα. Θα πρέπει μες το γήπεδο να πολεμάμε για τον φίλο μας. Να λέμε ένα μπράβο που είναι πολύ σημαντικό. Αν είσαι φίλος και νιώθεις μέλος μιας παρέας τότε βοηθάς τον συμπαίκτη σου στο λάθος του. Στο ποδόσφαιρο αυτές οι δέκα παραπάνω μέρες είναι πολύ σημαντικές. Σου δίνουν πολλα και στο αγωνιστικό αλλά και στο πνευματικό κομμάτι. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Στα δύο πρώτα παιχνίδια πήγαμε πολύ καλά. Ελπίζω πως με τη δουλειά που κάνουμε θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό.”

Ονειρεύεσαι το ματς με την Ιταλία;

“Πάντα ήθελα να δω παίκτες τέτοιου επιπέδου. Τους έβλεπα από την τηλεόραση και τώρα θα τους δω στο γήπεδο. Όμως όταν μπαίνεις μες το γήπεδο τα ξεχνάς όλα αυτά, δεν υπολογίζεις τίποτα, κάνεις τα πάντα για να κερδίσεις με οποιοδήποτε τρόπο.”

Έχετε έναν ωραίο ανταγωνισμό στα μπακ κι εσύ έχεις στα αριστερά τους Σταφυλίδη και Κούτρη και στα δεξιά τους Κώτσιρα και Μαυρία. 

“Το να είσαι με τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα και να παίζουν οι καλύτεροι είναι κάτι τέλειο. Μετά κυνηγάς τα οφέλη, όποιος είναι καλύτερα θα πάρει την ευκαιρία. Είναι δίκαιος ο κύριος Αναστασιάδης, θα κάνει αυτό που θέλει και αυτό που θα διαπιστώσει στην προπόνηση. Όταν το βλέπει αυτό ο παίκτης τότε δίνει το κάτι παραπάνω.”

Πηγή: novasports.gr

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button