Ποδόσφαιρο

Αυγενάκης: «Η αθλητική μεταρρύθμιση διαμόρφωσε ένα ανανεωμένο περιβάλλον»

Την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών στις περισσότερες αθλητικές ομοσπονδίες, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, αλλά και για τη μεγάλη ανανέωση (άνω του 50%) στα διοικητικά συμβούλια που προέκυψαν από τις εκλογές και τη συμμετοχή σε αυτά αρκετών Ολυμπιονικών και πρωταθλητών, εξέφρασε με δήλωσή του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

“Η αθλητική μας μεταρρύθμιση και οι τομές της απέδωσαν καρπούς. Διαμόρφωσαν ήδη ένα άλλο, φωτεινό και ανανεωμένο περιβάλλον. Οι νέες διοικήσεις θα αποτελέσουν το καθαρό οξυγόνο στον οργανισμό των αθλητικών ομοσπονδιών”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού, που δεσμεύτηκε ότι η Πολιτεία θα συνεργαστεί στενά με όλες τις νέες διοικήσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη:

«Οι εκλογικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν με απόλυτη τάξη, απόλυτη διαφάνεια και με υψηλότατο βαθμό ανανέωσης των αθλητικών φορέων.

Η αθλητική μας μεταρρύθμιση και οι τομές της, με τους νόμους 4639/2019 και 4726/2020, απέδωσαν καρπούς. Διαμόρφωσαν ήδη ένα άλλο, φωτεινό, και ανανεωμένο περιβάλλον. Οι νέες διοικήσεις θα αποτελέσουν το καθαρό οξυγόνο στον οργανισμό των αθλητικών ομοσπονδιών.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και την κάλπη «Ζευς», η θέσπιση ορίων θητειών και ηλικιών για την εκλογή στα ΔΣ Ομοσπονδιών, η υποχρεωτική συμμετοχή εκπροσώπων των αθλητών στις διοικήσεις, η άρση των κωλυμάτων για εξαιρετικά διακεκριμένους αθλητές κλπ, οδήγησαν σε:

* εκλέκτορες, για πρώτη φορά, μόνο τα νόμιμα και ενεργά σωματεία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ,

* σημαντικότατη ανανέωση στη συντριπτική πλειονότητα των νέων διοικήσεων,

* αξιοσημείωτη συμμετοχή Ολυμπιονικών και Παγκοσμίων Πρωταθλητών μας στα διοικητικά μοντέλα των Ομοσπονδιών,

* ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με τη ψηφιακή κάλπης «Ζευς», για πρώτη φορά, με απόλυτα αδιάβλητες και διαφανείς διαδικασίες, όπως παραδέχονται άπαντες οι συμμετέχοντες.

Η συνεχής προσπάθεια και η προσήλωση στην πολιτική μας, αυτούς τους 20 μήνες, για διαφάνεια, δημοκρατία και νοικοκύρεμα του εγχώριου αθλητικού οικοδομήματος, ήταν ο νικητής των εκλογών.

Νίκησε η αθλητική οικογένεια!

Θα συνεργαστούμε στενά και εποικοδομητικά με όλες τις νέες διοικήσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού μας. Είναι υποχρέωση, καθήκον αλλά και χαρά μας, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία, τώρα που απομένουν λίγοι μήνες μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Ακολουθούν ορισμένα ποσοτικά στοιχεία για τις εκλογές στις Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων:

* Στις αρχαιρεσίες σε 23 Ολυμπιακές Ομοσπονδίες η συμμετοχή ήταν 98%! Ψήφισαν 1.822 ερασιτεχνικά σωματεία (στα 1.859 που είχαν δικαίωμα, ως ενεργά και νόμιμα, εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων), χωρίς π.χ. να συνυπολογίζονται περισσότερα από 500 σωματεία που θα μετάσχουν στις εκλογές -προσεχώς- της Καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ).

Απομένει να διεξαχθούν, ως τις 31/5/2021, αρχαιρεσίες σε άλλες τρεις Ολυμπιακές Ομοσπονδίες (Μπάσκετ, Πυγμαχία, Καράτε), οι οποίες έχουν Προσωρινές Διοικήσεις, δυνάμει δικαστικής απόφασης ή της οικείας Διεθνούς Ομοσπονδίας.

* Στις 20 από τις 24 Ομοσπονδίες (83%) έχουμε νέο πρόεδρο (συνυπολογιζόμενης και της ΕΠΟ -Θοδωρής Ζαγοράκης- στην οποία δεν ψηφίζουν τα σωματεία, αλλά οι Ενώσεις).

* Στο 58% ανήλθε η ανανέωση των προσώπων-μελών στη σύνθεση των ΔΣ (188 τα νέα μέλη έναντι 138 τα οποία μετείχαν και στα απερχόμενα ΔΣ).

* Στο 16% ανήλθε η συμμετοχή των αθλητών/τριών (58 Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές) ως μέλη στα νέα ΔΣ. Αυτή η συμμετοχή θα αυξηθεί σημαντικά, καθώς σε αρκετά ΔΣ Ομοσπονδιών δεν έχει ακόμα οριστεί και ο επιπλέον, εκ του νόμου, εκπρόσωπος των αθλητών/τριών.

* Στο 21% ανήλθε η συμμετοχή των γυναικών (συνολικά 67 κυρίες) μελών στα νέα ΔΣ.

* Εκλέχτηκαν τρεις (3) γυναίκες πρόεδροι (έναντι μίας στις απερχόμενες διοικήσεις).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button