Γενικά

Από Απρίλιο και βλέπουμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου!

Πάει ακόμη πιο πίσω  το άνοιγμα των σχολείων και το άνοιγμα της εστίασης

Ο αρχικός σχεδιασμός για έναρξη του λιανεμπορίου με αυστηρά μέτρα από τις 29 Μαρτίου, φαίνεται ότι μετατίθεται για μια τουλάχιστον εβδομάδα.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο θα ληφθούν την Παρασκευή, αφού πρώτα εξεταστεί η πορεία των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες και ειδικά την Τρίτη και την Τετάρτη.

Αντίστοιχη τοποθέτηση έγινε και από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όπου και ανέφερε ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή.

Ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι το ΕΒΕΠ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη γγ Εμπορίου και πως το κύμα της πανδημίας είναι απειλητικό και μεταθέτει το άνοιγμα του λιανεμπορίου μία εβδομάδα μετά τις 29 Μαρτίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του καθηγητή Αλκιβιάδη Βατόπουλου που είναι μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, πως είναι πολύ δύσκολο να αποφασιστεί άνοιγμα του λιανεμπορίου με 2.000 κρούσματα την ημέρα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι εάν τελικά αποφασιστεί άνοιγμα «για λόγους προφανείς» θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεαστεί πολύ η κινητικότητα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button