ΓενικάΜουσική

Ακούστε το νέο τραγούδι του Sivert Hoyem, “Devotional” (video)

Ήχοι τρομπέτας μπερδεύονται με αυτούς της κιθάρας σε ένα ιδιαίτερο κάλεσμα αγάπης, εκεί που πατήματα τζαζ συναντούν τη ροκ στο καινούριο Single του Sivert Hoyem.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου το καινούριο EP του Νορβηγού μουσικού Sivert Hoyem με τίτλο Roses of Neurosis θα κυκλοφορήσει περίπου σε ένα μήνα, στις 12 Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε μπορούμε να απολαύσουμε ένα ολοκαίνουριο τραγούδι, που θα περιλαμβάνεται, με το όνομα “Devotional”.

Ένα υπέροχο μουσικό κομμάτι που χρωματίζεται από την αισθαντική φωνή του Hoyem και τους ήχους της τρομπέτας του Nils Petter Molvaer. Ο μεγάλος καλλιτέχνης της Νορβηγικής τζαζ σκηνής και τρομπετίστας, Nils Petter Molvaer “ζωγραφίζει” με τη δική του πινελιά τον ονειρικό καμβά που έχει στήσει και δίνει πνοή και ψυχή ο Sivert Hoyem.

Sivert Hoyem

Ο σπουδαίος μουσικός έχει δηλώσει σχετικά: “Το Devotional δημιουργήθηκε στο παλιό μου στούντιο στο Όσλο με τον Christer Knutsen. Εγώ τραγουδούσα και έπαιζα κιθάρα, ενώ ο Christer “πείραζε” τον ήχο και έπαιζε όλα τα άλλα όργανα. Καθώς το τραγούδι έπαιρνε σάρκα και οστά, είδαμε ότι υπήρχε ένα σημείο στο οποίο ταίριαζε να μπει ένα σόλο. Και τότε σκεφτήκαμε το όνομα του Nils Petter Molvaer, πιθανότατα εμπνευστήκαμε από τους Blue Nile και τον τρόπο που ενσωμάτωναν στα τραγούδια τους την τζαζ τρομπέτα.

Sivert Hoyem

Είχα συναντηθεί με τον Nils Petter μέσω του παλιού μου μάνατζερ Per Eirik Johansen σε μία συναυλία των Madrugada στο Άμστερνταμ πριν 20 χρόνια. Είχαμε τις ίδιες μουσικές αναφορές και ενδιαφέροντα, τουλάχιστον σε ότι αφορά την ποπ και ροκ, και ήθελα να συνεργαστώ μαζί του εδώ και πολύ καιρό. Ο ιδιαίτερος ήχος που δανείζει τόσο στο Devotional όσο και σε ένα άλλο τραγούδι, τα εξυψώνει σε μία πολύ ξεχωριστή θέση για μένα στο νέο EP.

Ο Nils Petter δεν κάνει πολλές Guest εμφανίσεις σε Project που δεν ανήκουν στο δικό του είδος. Είναι ένας από τους καλλιτέχνες που με τη δουλειά του χαρακτηρίζει τη σύγχρονη σκηνή της νορβηγικής τζαζ, είναι μεγάλο όνομα παγκοσμίως, οπότε είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που έπαιξε μαζί μας.”

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button