Ποδόσφαιρο

Τσαπακίδης: “Σημαντικά τα χρόνια μου στον Άρη, δουλευταράς ο Χατζηϊωάννου, αξίζει τις ευκαιρίες”

Στην εκπομπή του YellowRadio 101.7FM, “Box-To-Box” του Ιάσονα Μίσχου, φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής των ακαδημιών του Άρη, Γιώργος Τσαπακίδης, ο οποίος έκανε το…μεγάλο βήμα για τη Γερμανία και θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Ρέντεν.

Για τη μετάβαση από την Ελλάδα στη Γερμανία: “Φυσικά και είναι δύσκολα στην αρχή μιας και πρέπει να προσαρμοστείς σε πολλές νέες συνθήκες, μια χώρα, μια νέα νοοτροπία, αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι το ποδόσφαιρο, για το οποίο και έφυγα.”

Για το τι αποκόμισε από τον Άρη αυτά τα χρόνια που ήταν στην ομάδα: “Ο Άρης είναι άμα μεγάλη ομάδα, ήταν ένα σημαντικό σκαλοπάτι για εμένα, έμαθα πολλά πράγματα. Πήρα χρόνο από τους προπονητές μου και κατάφερα να εξελιχθώ. Οι ακαδημίες του Άρη έχουν πολύ καλό υλικό, απλά πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο.”

Η γνώμη του για τις ακαδημίες της ομάδας: “Υπάρχουν άνθρωποι, έμπειροι προπονητές που μπορούν να βοηθήσουν και γνωρίζουν και από τον τομέα της παιδαγώγησης. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και οι άνθρωποι που είναι στον Άρη με βοήθησαν να ανέβω αυτό το σκαλοπάτι και να φύγω για το εξωτερικό.”

Για το ποια θέση προορίζεται στη Γερμανία: “Προορίζομαι για τη θέση του αριστερού μπακ, για τη θέση που είχα αγωνιστεί και στα τελευταία μου παιχνίδια με τον Άρη”

Για τις συζητήσεις με τη Γκρόιτερ Φιρτ: “Ναι ήμασταν σε συζητήσεις, οι οποίες ήταν και έντονες μάλιστα, αλλά σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπό μου αποφασίσαμε να αγωνιστώ σε ανδρικό πρωτάθλημα παρά στην Κ23 μιας ομάδας.”

Για τις Β’ ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα: “Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν. Η μετάβαση από την Κ19 στην ανδρική ομάδα έχει μεγάλη απόσταση ενώ οι Β’ ομάδες μπορούν να βοηθήσουν πιο εύκολα σε αυτή”.

Για το φιλικό που αγωνίστηκε απέναντι στο Βαδεμβούργο: “Ήταν ένα καλό τεστ για εμένα μιας και η ομάδα αγωνίζεται στη Β’ Κατηγορία της Γερμανία. Με βοήθησε για να δω τις δυνατότητές μου αλλά και το πόσο μακριά βρίσκομαι από το να αγωνιστώ σε αυτήν την κατηγορία.”

Για τα νέα παιδία που “ανέβηκαν” στην πρώτη ομάδα φέτος: “Θεωρώ πως όλα τα παιδιά ανέβηκαν δίκαια, έχουν δουλέψει όλοι τους πολύ σκληρά και πιστεύω πως ειδικά ο Χατζηϊωάννου που έχει πάρει ήδη τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι, θα μπορέσει να πάρει και παραπάνω χρόνο συμμετοχής. Ο Χρυσόπουλος επίσης, θεωρώ πως είναι ένα παιδί που μπορεί κι αυτός να πάρει χρόνο συμμετοχής έχοντας και πολύ καλά σωματικά στοιχεία, αξίζουν να πάρουν όλοι ευκαιρίες, απλά πιστεύω πως αυτοί θα πάρουν λίγο πιο σύντομα.

Με τον Χατζηϊωάννου δουλεύαμε μαζί ξεχωριστά και σε ατομικές προπονήσεις, τον ξέρω λίγο παραπάνω λόγω δουλειάς είναι δουλευταράς.”

Για το αν έχει “παράπονο” το ότι δεν αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα: “Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να κάνω έστω μια προπόνηση με την πρώτη ομάδα, έστω για την εμπειρία, γιατί ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα.”

Για το πως βλέπει τον Άρη τη νέα σεζόν: “Έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις μεταγραφικά. Με τα 2 παιχνίδια που είδα, φαίνεται πως η ομάδα αρχίζει και “δένει” και θα τα πάει καλά. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ τον Άρη, έχω δεθεί με την ομάδα. Με τα παιδιά που ήμασταν μαζί στα τμήματα υποδομών δεν ήμασταν απλά συμπαίκτες αλλά και φίλοι, θέλω να τους παρακολουθώ.”

Για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του: “Η Ρέντεν είναι το πρώτο σκαλοπάτι, θέλω με σκληρή δουλεία να καταφέρω να αγωνιστώ και στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Γερμανίας, στη Bundesliga, ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα.”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button