Διεθνή

To Kατάρ θέλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032

Το Κατάρ, που έχει αναλάβει τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο το 2022, εκδήλωσε στη ΔΟΕ την πρόθεσή του να διοργανώσει και Ολυμπιακούς Αγώνες, πιθανότατα αυτούς του 2032.

Η Ολυμπιακή επιτροπή του Αραβικού κράτους του Κόλπου έκανε γνωστό ότι υπέβαλε αίτημα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να συμμετάσχει στη φάση του «συνεχούς διαλόγου» σχετικά με τη διοργάνωση μελλοντικών Ολυμπιακών Αγώνων.

Το πλούσιο σε πετρέλαιο Κατάρ θέλει όλο και περισσότερο να φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και έχει ήδη διοργανώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, αν και οι υψηλές θερμοκρασίες στην έρημο έχουν προκαλέσει άγχος στον αθλητικό κόσμο.

«Η πλούσια εμπειρία, μαζί με την επιθυμία μας να χρησιμοποιήσουμε τον αθλητισμό για την προώθηση της ειρήνης και του πολιτισμού, θα αποτελέσουν τη βάση των συζητήσεών μας με την ΔΟΕ» τόνισε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ, Σεΐχης Χοσάν μπιν Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θάνι σε δήλωσή του.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν διοργανώθηκαν ποτέ στη Μέση Ανατολή, ενώ το Κατάρ θα γίνει και το πρώτο κράτος στην περιοχή που θα φιλοξενήσει σε δύο χρόνια τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Μάλιστα, έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην προετοιμασία για το Μουντιάλ 2022, ωστόσο ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επικρίνει τη μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων.

Ετικέτες

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close