Ποδόσφαιρο

Tι θα αλλάξει στις β’ ομάδες μετά το 2023

Την νέα σεζόν περιμένουμε από 4 έως 6 β’ ομάδες (ανάλογα με τις αναδιαρθρώσεις), και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει έως το 2022-23.

Στις δύο πρώτες σεζόν θα υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες οι οποίες θα συμμετέχουν, ανάλογα με το αν θα υπάρξει η όχι αναδιάρθρωση. Σε κάθε περίπτωση, οι 4 ή 6 ομάδες β’ θα αγωνιστούν εκεί έως το 2023.

Με αρχή την σεζόν 2023-24 οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να αποσυρθούν με τις κενές θέσεις να καλύπτονται από τους επιλαχόντες, με το κριτήριο των δέκα τελευταίων σεζόν.

Αναλυτικά:

1. Μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2022-23 θα παραμείνουν στη Super League 2 όσες Β’ Ομάδες δεν έχουν υποβιβαστεί σε κατώτερη κατηγορία. Εφόσον τότε προκύψουν κενές θέσεις Β’ Ομάδων στη Super League 2 (είτε επί συνόλου 4 είτε επί συνόλου 6 θέσεων κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 2 ανωτέρω), τότε το οικείο δικαίωμα κατάληψης των κενών θέσεων θα αποκτούν οι ΠΑΕ με δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα Super League 1 αγωνιστικής περιόδου 2023-24 κατά τη σειρά κατάταξης του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 2 ανωτέρω (στην περίπτωση αυτή ο πίνακας κατάταξης της παρ. 2 του άρθρου 2 ανωτέρω θα αφορά τις προηγούμενες δέκα [10] αγωνιστικές περιόδους του πρώτου τη τάξει πρωταθλήματος υποδομών της Super League 1 μη περιλαμβανομένης της τελευταίας που είτε έχει μόλις λήξει είτε τυχόν είναι ακόμα σε εξέλιξη). Η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται και προ της έναρξης κάθε επόμενης αγωνιστικής περιόδου και θα ισχύουν αναλογικά όσα προβλέπονται στις παραγράφους 2, 3, 4, 6 και 7 του άρθρου 2 ανωτέρω.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button