Διεθνή

Premier League: Οι οπαδοί των «Big 6» ενωμένοι απέναντι στους ιδιοκτήτες των ομάδων τους!

Οι οπαδοί των μεγάλων ομάδων ήταν ενωμένοι απέναντι στους δισεκατομμυριούχους ιδιοκτήτες σχετικά με το «Project Big Picture».

Οι οπαδοί των Γιουνάιτεντ, Σίτι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τσέλσι και Τότεναμ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αντέδρασαν στο «Project Big Picture», το οποίο θα επέτρεπε στις μεγάλες ομάδες να αποφασίζουν μόνες τους για όλα τα θέματα που αφορούν την Premier League.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση ήρθε και η απόφαση της Premier League, που απέρριψε το εν λόγω Project.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των οπαδών των «Big 6»:

«Οι οπαδοί που εκπροσωπούμε είναι τυχεροί που υποστηρίζουν ομάδες που εξασφαλίζουν τακτικά τα μεγαλύτερα οικονομικά έσοδα στην Premier League. Όλοι όμως καταλαβαίνουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν λειτουργεί μεμονωμένα. Είναι μια οικογένεια. Απαιτεί ένα δίκαιο μερίδιο πόρων για να διασφαλιστεί ότι η Premier League θα είναι ανταγωνιστική και ότι τα κατώτερα πρωταθλήματα θα μείνουν όρθια ως μέρος του εθνικού μας παιχνιδιού.

Αν και οι έξι σύλλογοι που υποστηρίζουμε αναφέρονται ευρέως ως υποστηρικτές και υποκινητές του «Project Big Picture», είναι σημαντικό να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι δεν υποστηρίζουμε τις προτάσεις σε αυτή τη μορφή τους.

Η Premier League ορθώς είπε ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμμετέχουν σε συζητήσεις για το μέλλον του παιχνιδιού. Ωστόσο, οι υποστηρικτές του πλάνου δεν είχαν την ευγένεια να επικοινωνήσουν και να συνομιλήσουν σχετικά με αυτά τα σχέδια πριν από τη δημοσίευσή τους την περασμένη Κυριακή, παρόλο που φέρεται να ήταν στα σκαριά τρία χρόνια… Με αυτό το τελευταίο σχέδιο, αυτοί που το υποστηρίζουν, αναγνωρίζουν ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να μεταρρυθμιστεί. Είναι κάτι που λέμε εδώ και πολλά χρόνια. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις σε αυτό το σχέδιο που έχουν αξία.

Αλλά είμαστε εντελώς αντίθετοι στο να συγκεντρωθεί η εξουσία στα χέρια των έξι δισεκατομμυριούχων ιδιοκτητών των συλλόγων. Αυτό το μέρος της πρότασης πρέπει να απορριφθεί αμέσως εάν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη άλλα στοιχεία. Χαιρετίζουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης που επαναλαμβάνει το σχέδιό της για μια αναθεώρηση του ποδοσφαίρου. Αυτό πρέπει να συμβεί επειγόντως και πρέπει να ζητηθεί η γνώμη των φιλάθλων σχετικά με τους όρους αναφοράς. Αυτοί οι όροι πρέπει να περιλαμβάνουν τον τρόπο με τον οποίο οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν μεγαλύτερο λόγο στη λειτουργία των συλλόγων τους και την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δομές ιδιοκτησίας.

Καλούμε την κυβέρνηση και τις αρχές ποδοσφαίρου να εργαστούν επειγόντως για να εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον για όλους τους συλλόγους, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν σοβαρές απειλές για την ύπαρξή τους ως αποτέλεσμα της πανδημίας της COVID-19. Αναμένουμε επίσης και από τα δύο μέρη να αναλάβουν μια πραγματική δέσμευση για μεταρρύθμιση και να ακούσουν τους φιλάθλους. Οι φίλαθλοι είναι η ψυχή του παιχνιδιού. Πρέπει να ακουστούμε το συντομότερο δυνατό».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button