ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Premier League: “Όχι” σε Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Ενάντια στην ιδέα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε διετία, τάχθηκαν οι ομάδες του κορυφαίου αγγλικού πρωταθλήματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος, αναφέρει πως οι 20 σύλλογοι, που συμμετέχουν σε αυτό, έχουν ζητήσει διαδικασία αναμόρφωσης στο καλεντάρι των διεθνών αγώνων μετά το 2024.

Οι σύλλογοι από την πλευρά τους έχουν εκφράσει την ανησυχία τους, για τις αρνητικές επιπτώσεις, που θα έχουν οι τρέχουσες προτάσεις της FIFA στους παίκτες, στην εμπειρία των φιλάθλων, στις προετοιμασίες πριν από τη σεζόν, αλλά και στην ποιότητα των διοργανώσεων.

«Η Premier League έχει δεσμευτεί να αποτρέψει οποιεσδήποτε ριζικές αλλαγές στο πρόγραμμα διεθνών αγώνων της FIFA μετά το 2024, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την ευημερία των παικτών και να απειλήσουν την ανταγωνιστικότητα, το πρόγραμμα, τις εγκαταστάσεις και τις παραδόσεις του εθνικού ποδοσφαίρου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς.

Στη συνέχεια των λεγομένων του, ο ίδιος πρόσθεσε τα εξής: «Είμαστε ανοιχτοί σε μεταρρυθμίσεις και νέες ιδέες, αλλά αυτές θα πρέπει να βελτιώνουν τη συμπληρωματική ισορροπία μεταξύ του εθνικού και του διεθνούς ποδοσφαίρου, προκειμένου να βελτιώσουν το παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει σημαντικές συμφωνίες με τα πρωταθλήματα, που παρέχουν τη βάση για το παιχνίδι».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Μάστερς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις ομάδες των φιλάθλων, παίκτες, εθνικούς και διεθνείς ενδιαφερόμενους φορείς, για να βρούμε λύσεις που είναι προς το συμφέρον του μακροπρόθεσμου μέλλοντος του ποδοσφαίρου».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button