Μπάσκετ

NBA: Πλεονέκτημα ζητούν τα φαβορί για τον τίτλο

Μόλις μία ημέρα πριν από την ψηφοφορία για την έγκριση του σχεδίου για επανεκκίνηση της σεζόν με 22 ομάδες στο Ορλάντο, τα φαβορί για τον τίτλο συζητούν εσωτερικά για το πως να διατηρήσουν το πλεονέκτημα που απέκτησαν μέσω των 60 αγώνων που έδωσαν στην κανονική περίοδο.

Κανένα σχέδιο δεν έχει προταθεί επισήμως, και είναι απίθανο να προκριθεί, διότι θα απαιτούσε ψηφοφορία από τα δύο τρίτα του διοικητικού συμβουλίου εκτός από μια συμφωνία και από την ένωση των παικτών. Παρ ‘όλα αυτά, ομάδες που θα είχαν παραδοσιακά το πλεονέκτημα έδρας προσπάθησαν να βρουν κίνητρα για να αναπαράγουν τα πλεονεκτήματα που θα είχε η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ σε μια σειρά επτά αγώνων. 

Κάποιες από αυτές τις προτάσεις που έχουν συζητηθεί είναι οι εξής:

 – Η ομάδα που κανονικά θα είχε το πλεονέκτημα έδρας να παίρνει την κατοχή της μπάλας στην έναρξη της δεύτερης, της τρίτης και της τέταρτης περιόδου.
– Η ομάδα που θα είχε πλεονέκτημα έδρας να επιλέξει έναν παίκτη της που θα μπορεί να χρεωθεί με 7 φάουλ για να αποβληθεί αντί για 6 φάουλ.
– Η ομάδα που θα είχε πλεονέκτημα έδρας να έχει ένα περισσότερο coach challenge.
– Η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας να μπορέσει να μεταφέρει το παρκέ του γηπέδου της στο Ορλάντο για να αισθανθεί περισσότερο ότι βρίσκεται “σπίτι” της.
– Η ομάδα που θα έχει πλεονέκτημα έδρας να επιλέξει πρώτη ξενοδοχείο διαμονής πριν αρχίσει μία σειρά των playoffs.

Η λίγκα πάντως, προσπαθεί να βρει έναν τρόπο ώστε να υπάρχει πλεονέκτημα για τις ομάδες που θα είχαν αβαντάζ έδρας, χωρίς αυτό, ωστόσο, να αποτελεί προτεραιότητα.

Ετικέτες

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close