Γενικά

Mercedes-Benz EQC 4×4²: Ηλεκτρικό SUV παντός εδάφους (video)

Ένα πρωτότυπο βασισμένο στην Mercedes-Benz EQC με δυνατότητες που παραπέμπουν σε G-Class.

Mercedes-Benz EQC 4×4²

Η Mercedes-Benz παρουσίασε το πρωτότυπο EQC 4×4² που αποτελεί μια ειδική έκδοση της ηλεκτρικής EQC με εκτός δρόμου προσανατολισμό. Στόχος της γερμανικής φίρμας είναι να αναδείξει τις δυνατότητες που μπορεί να έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσον αφορά την κίνηση σε απαιτητικές εκτός δρόμου διαδρομές. Η EQC 4×4² είναι το τρίτο κατά σειρά μοντέλο με τα διακριτικά 4×4² μετά από τα αντίστοιχα G 500 4×4² (έκδοση παραγωγής) και E 400 All-Terrain 4×4²  (πρωτότυπο).

Mercedes-Benz EQC 4×4²

Η EQC 4×4² ξεωρίζει από την πρώτη ματιά χάρη στην τεράστια απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 293 mm. Για να έχετε ένα σωστό μέτρο σύγκρισης, η έκδοση παραγωγής της EQC απέχει από το έδαφος 140 mm. Σε αυτό συμβάλει η νέα ανάρτηση με portal axles (μια λύση που έχει χρησιμοποιηθεί σε G-Class και σε Unimog) αλλά και τους τροχούς 20″ που φορούν εκτός δρόμου ελαστικά  285/50 R 20.

Ως αποτέλεσμα, η EQC 4×4² έχει εντυπωσιακές γωνίες προσέγγισης 31,8ο (20,6ο), ράμπας 24,2ο (11,6ο) και εξόδου 33ο (20ο) ενώ μπορεί να περάσει από νερό βάθους έως 400 mm (έναντι 250 mm της εργοστασιακής EQC). Εξοπλίζεται επίσης με νέο λογισμικό στα προγράμματα Off-Road.

Mercedes-Benz EQC 4×4²

Το πρωτότυπο φορά μεμβράνες matt metallic gun-metal grey για το αμάξωμαενώ έχει προεκτάσεις των φτερών που προσθέτουν 100 mm στο πλάτος και καλύπτουν τα αυξημένα μετατρόχια. Θέλοντας να τονίσει τον περιπετειώδη χαρακτήρα μιας τέτοιας έκδοσης, η Mercedes-Benz εξόπλισε το πρωτότυπο με μια βάση οροφής για σκηνή και μια φουσκωτή βάρκα.

Σύμφωνα με την Mercedes-Benz, τα φώτα λειτουργούν και ως ηχεία, εκπέμποντας ηχητικό σήμα για τους πεζούς. Επιπλέον, ο οδηγός απολαμβάνει μια ιδιαίτερη ηχητική εμπειρία από τα ηχεία στο εσωτερικό, με τον ήχο του κινητήρα να αλλάζει χροιά ανάλογα με τη θέση του πεντάλ γκαζιού, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας και την ταχύτητα του οχήματος.

Η Mercedes-Benz δεν αναφέρει κάτι σχετικά με πιθανή εξέλιξη του πρωτοτύπου σε έκδοση παραγωγής, οπότε εικάζουμε πως αποτελεί απλά μια σχεδιαστική άσκηση και μια τεχνολογική πλατφόρμα για το μέλλον που είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί στη μελλοντική ηλεκτρική G-Class.

Πηγή: Mercedes-Benz

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com