Διεθνή

LOGO STORIES: Trollάρουν και… γουστάρουν

Ίδρυση – Όνομα

Το 1917, δώδεκα νέοι άντρες από το Ρόζενμποργκ (η σημαντικότερη περιοχή του Τρόντχάιμ, στη Νορβηγία) ίδρυσαν το σύλλογο Sportsklubben Odd, με το επιλεγμένο όνομα να είναι αφιερωμένο στην πιο δημοφιλή νορβηγική ομάδα εκείνης της εποχής, την Odd.

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατιάδης:

Logo – Χρώματα

Αλλά τον Οκτώβριο του 1928 το κλαμπ πήρε τη σημερινή του ονομασία (Rosenborg Ball Κlub), από την οποία προκύπτει το αρκτικόλεξο του logo (RBK). Τα επιλεγμένα χρώματα, άσπρο και μαύρο, είναι εμπνευσμένα από τα χρώματα της θρυλικής Odd. Το κάθε αστέρι στο logo ισοδυναμεί με 10 εθνικά πρωταθλήματα.

Παρατσούκλι:  Trollongan, δηλαδή «The Troll children» και αναφέρεται στα «Τρολ», χαρακτηριστικά πλάσματα της νορβηγικής μυθολογίας.

Αντιπαλότητα

Στο νορβηγικό ποδόσφαιρο η αντιπαλότητα μεταξύ της Rosenborg και της Molde, είναι αξιοσημείωτες, καθώς πρόκειται για τις πιο ιστορικές και επιτυχημένες ομάδες της χώρας.

Μασκότ: Troll

Στη δεκαετία του 1960, ο τερματοφύλακας της Rosenborg, Sverre Fornes, δέχθηκε ως δώρο μια κούκλα τρολ από μια ομάδα οπαδών και αυτή έμελλε να γίνει η μασκότ της ομάδας.

Το γνωρίζατε;

Οι Kjernen (Πυρήνας), όπως είναι γνωστοί οι οργανωμένοι θαυμαστές, εμφανίστηκαν το 2006 και αποφάσισαν να υιοθετήσουν μια επίπεδη οργανωτική δομή στην οποία δεν υπάρχει καθορισμένη ιεραρχία. Οι δράσεις στην κερκίδα αποφασίζονται με οριζόντιο τρόπο και με ένα συμβούλιο που διασφαλίζει την εκπλήρωση των δεσμεύσεων, χωρίς παρέμβαση του ίδιου του συλλόγου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button