Γενικά

Lockdown: Το «κλειδί» και τα σενάρια για άνοιγμα δραστηριοτήτων τον Απρίλιο

Συνεδριάζει την Τετάρτη 31 Μαρτίου η Επιτροπή Επιδημιολόγων για σχολεία και λιανεμπόριο.

Η σταθεροποίηση που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα σε δείκτες όπως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, αποτελεί ενθαρρυντικό παράγοντα για την επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων το επόμενο διάστημα.

Ρόλο «κλειδί» θα παίξουν τα self test, ενώ για την εκπαίδευση που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, η προοπτική είναι με το διευρυμένο testing τα γυμνάσια και τα λύκεια να ανοίξουν στις 5 Απριλίου. Σύμφωνα με τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι, θα ακολουθήσει το λιανεμπόριο, πιθανότατα στις 12 Απριλίου, ενώ η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους θα ανοίξει προς το τέλος Απριλίου.

Στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα νομοθετηθεί η υποχρεωτική διενέργεια self test μία φορά την εβδομάδα, τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους μαθητές και τους λοιπούς εργαζόμενους. “Είναι θετικό επικουρικό μέτρο. Θα πρέπει να προμηθευτεί το σύνολο της κοινότητας, ώστε να κάνουν το τεστ όλοι κάθε Δευτέρα”, τόνισε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

Για το άνοιγμα δραστηριοτήτων από τις 5 Απριλίου θα αποφανθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή των επιδημιολόγων, η οποία θα κάνει τις εισηγήσεις της σχετικά με το αίτημα του υπουργείου Παιδείας για επανέναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής δραστηριότητας και του υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Όσον αφορά στην προμήθεια των self test, οι φαρμακοποιοί φέρονται να αποδέχονται την δωρεάν διανομή τους στους πολίτες από τους ίδιους, ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος φέρεται να προτείνει, κάθε δικαιούχος να προμηθεύεται άπαξ με το ΑΜΚΑ του τα τέσσερα τεστ που του αναλογούν τον μήνα, ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού στα φαρμακεία. Για τον ίδιο λόγο και για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, ο ΠΦΣ δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος να διενεργούνται τα τεστ από τους φαρμακοποιούς.

Το self test θα είναι υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους στην:

ακτοπλοΐα και τη ναυτιλία,

στο λιανεμπόριο,

στις μεγάλες επιχειρήσεις,

στην εστίαση,

στις επιχειρήσεις τουρισμού,

στη μεταποίηση

και στα δικαστήρια.

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button