Γενικά

Lockdown: Προς παράταση μιας εβδομάδας και άνοιγμα αγοράς «πιθανότατα στις 8 Μαρτίου»

Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για lockdown και λιανεμπόριο

Παρά τα αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό και το σκληρό lockdown στην Αττική καθώς και σε άλλες επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα είναι περισσότερα από 1.500.

Με βάση αυτά τα στοιχεία όλα δείχνουν ότι την Παρασκευή οι ειδικοί θα οδηγηθούν στην εισήγηση για παράταση του lockdown για ακόμα μια εβδομάδα.

Νέος κωδικός και παράταση στο άνοιγμα του λιανεμπορίου

Αλλάζουν συνεχώς τα σενάρια για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και όπως φαίνεται δεν θα ανοίξει στην 1 Μαρτίου αλλά στις 8 του Μήνα.

Ωστόσο, όποτε και αν ανοίξει η αγορά, έχει πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να υπάρξει νέος πενταψήφιος κωδικός για τα ψώνια αλλά και περιθώριο τριών ωρών για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους οι καταναλωτές.

Από πλευράς του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, επιβεβαίωσε πως θα υπάρχει χρονικός περιορισμός για τις αγορές, ωστόσο σημείωσε πως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί κάτι και εξετάζονται περισσότερες των μία λύσεων.

Ο συγκεκριμένος 5ψήφιος αριθμός, πάντως, εάν τεθεί σε εφαρμογή, θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αγορές στα καταστήματα του λιανεμπορίου και όχι τα σούπερ μάρκετ, στα οποία οι καταναλωτές θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033. Οι έξι γνωστοί κωδικοί για SMS που ισχύουν έως σήμερα θα παραμείνουν και δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτούς.

«Άνοιγμα αγοράς πιθανότατα στις 8 Μαρτίου»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το protothema.gr, στο πλαίσιο αυτό και ξεπερνώντας τον σκόπελο για το πώς θα κάνουν οι καταναλωτές τα ψώνια τους, στο υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζονται και το ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν.

Παράγοντας του συγκεκριμένου υπουργείου, μιλώντας στο protothema.gr, σημείωνε πως «εμείς διαμορφώνουμε το πλαίσιο λειτουργίας γιατί είναι σημαντικό να ξεκινήσει να επαναλειτουργεί η αγορά. Το λιανεμπόριο έχει δείξει πως μπορεί να προσαρμοστεί στις όποιες συνθήκες και εφόσον το επιτρέψουν οι επιστήμονες μπορούμε να ελπίζουμε για άνοιγμα την 1η ή πιθανότατα την 8η Μαρτίου. Σε κάθε περίπτωση είμαστε κοντά στο τέλος».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button