Ποδόσφαιρο

HUMBA!: Τι αθλητικό βιβλίο να διαβάσω αυτές τις ημέρες

Ξεκινήσαμε χθες τις προτάσεις μας με ένα βιβλίο με… όλη την σημασία της λέξεως, την “μπάλα στην κερκίδα“, για τις ημέρες της ιδιότυπης καραντίνας.

Σήμερα, μπορεί να μην έχουμε κάποιο βιβλίο να παρουσιάσουμε, όμως το περιοδικό HUMBA με την πληθώρα των πληροφοριών και άρθρων που διαθέτει κάθε τρεις μήνες που εκδίδεται, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 35 τεύχη, ενώ ο χαρακτήρας τους μπορεί να συνοψιστεί στην επικεφαλίδα τους, ” για το κοινωνικό και πολιτικό νόημα των σπορ, την εμπειρία του γηπέδου και την οπαδική κουλτούρα”.

Μέσα στα φύλλα του μπορείς να δεχθείς πληθώρα πληροφοριών από διάφορους αρθρογράφους για το θέμα το οποίο καταπιάνεται το εκάστοτε τεύχος.

Από τον οπαδισμό στην Νότια Αμερική και την Αίγυπτο μέχρι και τις παρυφές του Ελληνικού, το αθλητισμό μιας άλλης εποχής ή το streetball που είναι και το θέμα του τελευταίου τεύχους που κυκλοφορεί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα στις σελίδες του και με κόστος αγοράς μόλις 5 ευρώ, μπορεί ο αναγνώστης να δει τα σπορ από μια διαφορετική σκοπιά. Μακριά από αυτήν της εμπορευματοποίησης, του κέρδους και της γενικότερης “σαπίλας” που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια και έχει κάνει αρκετούς οπαδούς να… απομακρυνθούν.

Οπότε, αυτές τις δύσκολες ημέρες μια καλή συντροφιά και λύση στο… “μένουμε σπίτι”, είναι και το περιοδικό HUMBA και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Πάνος Τσίκαλας

Τον μάθατε σαν γεννημένο... offside, μιλά και γράφει πάντα διαλεκτικά. Οι πρώτες του εμπειρίες ήρθαν μέσα από το χαρτί του ΠΡΙΝ, συνέχισε σαν offside24.gr και το YellowRadio.gr ήρθε σαν επιστέγασμα που συνεχίζει. Αρθρογραφεί στο HUMBA και είναι δημοσιογράφος σε πολιτικά σάιτ, με μεγάλη αγάπη όμως στο... αθλητικό. Δίνει παρουσία καθημερινά στο Yellow Radio FM 101.7 κάθε πρωί στις 10:00, μετά από μια περιπλάνηση σε όλες τις ζώνες του...

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button