Μπάσκετ

FIBA: Παίκτες και παίκτριες θα μπορούν να αλλάξουν μπασκετική υπηκοότητα στα 23 τους χρόνια

Η FIBA ανακοίνωσε ότι έπειτα από συνέλευση που έγινε αποφασίστηκε ότι αν θέλει ένας παίκτης ή μία παίκτρια να εκπροσωπήσει διαφορετική εθνική ομάδα από αυτή της χώρας που μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε θα μπορεί να το κάνει μετά τα 23 χρόνια.

H FIBA ολοκλήρωσε συνέλευση στα γραφεία της, συζητώντας διάφορα θέματα που αφορούν το μπάσκετ και κυρίως την προστασία της εγχώριας παραγωγικής διαδικασίας, παίρνοντας μία σημαντική απόφαση.

Όπως λοιπόν ανακοινώθηκε, στην περίπτωση που ένας παίκτης ή μία παίκτρια θελήσει να αλλάξει μπασκετική υπηκοότητα και να αγωνιστεί σε διαφορετική εθνική ομάδα από αυτή της χώρας που εκπαιδεύτηκε και δημιουργήθηκε ως αθλητής-τρια, θα πρέπει να περιμένει μέχρι τα 23 του χρόνια για να το κάνει αυτό, όταν μέχρι πρότινος το όριο ήταν 21 χρόνια.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε να δυναμώσει ο ρόλος της FIBA στην περίπτωση που χρειάζεται να αναμιχθεί στον καθορισμό της αποζημίωσης για την μετακίνηση ενός νέου παίκτη/παίκτριας από έναν σύλλογο σε κάποιο άλλο, προκειμένου να προστατευτεί ο σύλλογος που βοήθησε στην ανάπτυξη ενός παίκτη, με σκοπό να προστατευτούν οι ομάδες που ξεκινάνε οι παίκτες την μπασκετική τους πορεία.

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button