Γενικά

Ferrari: Ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών το 2021

11.155 αυτοκίνητα παρέδωσε η Ferrari το 2021 σημειώνοντας τον υψηλότερο αριθμό πωλήσεων στην ιστορία της.

Ferrari

Την στιγμή που η αυτοκινητοβιομηχανία ταλανίζεται από την έλλειψη ημιαγωγών και συνεπακόλουθη πτώση στις πωλήσεις, τα πράγματα δεν είναι το ίδιο ζοφερά για όλες της φίρμες. Η εξαίρεση αφορά κυρίως τις σπορ και τις υπέρ-πολυτελείς μάρκες. Μεταξύ αυτών και η Ferrari που το 2021 σημείωσε τον υψηλότερο αριθμό πωλήσεων στην ιστορία της, παραδίδοντας συνολικά 11.155 αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Αριθμός που συνεπάγεται αύξηση της τάξης του 22,3% σε σχέση με το 2020, στο οποίο οι πωλήσεις είχαν ήδη βελτιωθεί κατά 10,1% συγκριτικά με το 2019.

Ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna, με υπερηφάνεια δήλωσε «το ρεκόρ που σπάσαμε το 2021 αποτελεί τρανή απόδειξη του ότι η στρατηγική μας αποδίδει καρπούς».

Ferrari

Η Ferrari από την άλλη θέλει να διατηρήσει τον αποκλειστικό χαρακτήρα της και να ελέγχει την παραγωγή της με υπολογισμένη ανάπτυξη. Ωστόσο, το άνοιγμα του εμπορικού διασκελισμού του Maranello έχει καλά αποτελέσματα για το πορτοφόλι του. Ο τζίρος έφτασε τα 4,3 δισ. ευρώ για 800 εκατ. ευρώ κέρδη. Και η άφιξη του SUV Purosangue θα επιτρέψει αναμφίβολα στον κατασκευαστή του Maranello να φορτώσει περαιτέρω το βιβλίο των παραγγελιών του.

Επανερχόμενοι στα νούμερα πωλήσεων της Ferrari για το 2021, να σημειώσουμε ότι η ευρύτερη αγορά της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και της Αφρικής εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή με 5.492 παραδόσεις, αριθμός μεγαλύτερος κατά 14% συγκριτικά με το 2020. Ακολουθεί η Αμερική με 2.831 αυτοκίνητα και αύξηση 22%. Οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν στην αγορά της Κίνας και της Ταϊβάν κατά 97% με 899 μοντέλα.

Ferrari

Τέλος, η ζήτηση των μοντέλων του Cavallino Rampante με κινητήρα V8 αυξήθηκε κατά 34,6%, ενώ τα σούπερκαρ της φίρμας με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 σημείωσαν πτώση κατά 16,1% συγκριτικά με το 2020.

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button