Διεθνή

FA: Η Ντέμπι Χιούιτ φαβορί για πρώτη γυναίκα πρόεδρος στα 158 χρόνια ιστορίας

Ιστορική σελίδα γράφεται στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με την Ντέμπι Χιούιτ να είναι το μεγάλο φαβορί για να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του αρχαιότερου θεσμικού οργάνου στο ποδόσφαιρο.

Η FA εξακολουθεί να δουλεύει πάνω στη διαδοχή του απερχόμενου προέδρου, Γκρεγκ Κλαρκ και μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν πως τον ρόλο του επικεφαλής θα αναλάβει γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Όπως αναφέρουν οι «Times», φαβορί στην κούρσα των υποψηφίων είναι η 41χρονη Ντέμπι Χιούιτ, διακεκριμένη επιχειρηματίας στον χώρο της ασφάλισης και «δαφνοστεφανωμένη» με τον τίτλο τιμής του MBE το 2011, για την προσφορά της στις επιχειρήσεις και στον δημόσιο τομέα.

Η Χιούιτ φέρεται να έχει το προβάδισμα και η οριστική απόφαση θα παρθεί μέσα στους επόμενους έναν ή δύο μήνες. Αν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, τότε θα μιλάμε για μία ιστορική τομή στα πράγματα της FA, αφού η Χιούιτ θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στα 158 χρόνια από την ίδρυσή της (1863).

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη Χιούιτ, η γυναικεία παρουσία είναι εξόχως δυναμική στη λίστα των υποψηφίων, μετά και την αποπομπή του τέως προέδρου, Κλαρκ τον Νοέμβριο του 2020.

Ο 63χρονος παράγοντας είχε υποχρεωθεί να εγκαταλείψει τη θέση του, μετά την κατακραυγή που είχε δεχθεί για δημόσιες τοποθετήσεις του στο αγγλικό κοινοβούλιο, όπου μεταξύ άλλων είχε αναφέρει «έγχρωμους» τους μαύρους ποδοσφαιριστές και είχε απευθύνει ρατσιστικά σχόλια προς τους πληθυσμούς της Νότιας Ασίας που αξιώνουν εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button