Ποδόσφαιρο

Αντίπαλος με την ίδια λογική, δεν υπήρχε plan b από τον Άρη

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες οι κιτρινόμαυροι είδαν τον αντίπαλο να τους κάνει ρουα-ματ με τις ίδιες ακριβώς κινήσεις, χωρίς να μπορέσουν να κάνουν κάτι διαφορετικό.

Λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Άρης έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του στην φετινή χρονιά και ηττήθηκε 0-1 από την ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ. O Iσπανός τεχνικός έβαλε τρεις παίκτες στην μεσαία γραμμή της ομάδας του μπλοκάροντας την ανάπτυξη του Άρη, με αποτέλεσμα οι κιτρινόμαυροι να έχουν ελάχιστες ευκαιρίες.

Μόλις μετά από τρία εικοσιτετράωρα ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε έναν Παναθηναϊκό με τον ίδιο σχηματισμό και την ίδια λογική. Δηλαδή μία ομάδα που θέλει να εξασφαλίσει το κέντρο και έχει μεσοεπιθετικούς οι οποίοι μαρκάρουν και έχουν αντοχή.

Σε ένα λοιπόν… copy-paste του Παναθηναϊκού που ο Άρης ήξερε ότι έρχεται, θα περίμενε κάποιος ότι θα υπάρχει και ένα διαφορετικό πλάνο για τους κιτρινόμαυρους, πέρα από αυτό που ξεκάθαρα δεν λειτούργησε λίγες μέρες νωρίτερα.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν έτσι. Οι κιτρινόμαυροι ακολούθησαν την ίδια λογική με αποτέλεσμα να περάσουν 45 λεπτά πριν ξεκινήσουν να είναι απειλητικοί, απέναντι σε μία ομάδα που δεν είναι καλύτερη από εκείνους.

Έπρεπε να φτάσει το δεύτερο μέρος, όπου δεν άλλαξε τρομερά το παιχνίδι του Άρη, απλά η ποιότητα παικτών της ομάδας βοήθησε να βρεθούν διάδρομοι και να υπάρξουν ευκαιρίες, σε μία εικόνα αγώνα που με το σκορ στο 0-1 ήταν προδιαγεγραμμένο πως θα υπήρχε.

Με δεδομένο ότι όλοι οι υπόλοιποι είδαν το πόσο δυσκολεύεται ο Άρης με αντιπάλους που «φορτώνουν» το κέντρο, είναι πλέον αναγκαιότητα η ύπαρξη ενός plan b, σε μία ομάδα που έως τώρα πήγαινε με μία πολύ συγκεκριμένη προσέγγιση.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio 92,8'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button