Μπάσκετ

BCL Vs Eurocup: Τα διαφορετικά δεδομένα για τον Άρη

Το αγωνιστικό πλάνο του Άρη για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα εξαρτηθεί και από την ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχει, καθώς υπάρχουν τεράστιες διαφορές στο σύστημα διεξαγωγής μεταξύ BCL και Eurocup.

Το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Eurocup της επόμενης περιόδου δεν θα υπήρχε ως ενδεχόμενο για τους κιτρινόμαυρους, αν ήταν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του BCL.

Όλα εξαρτώνται από την απόφαση των ομάδων που τερμάτισαν ψηλότερα στη βαθμολογία, αλλά και από το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των ελληνικών ομάδων στους ομίλους της διοργάνωσης. Προς το παρόν, δεν διαφαίνεται προοπτική αύξησης τους σε τέσσερις.

Τα παραπάνω δεδομένα δημιούργησαν την προοπτική συμμετοχής στο Eurocup, Αρχικά, αυτή είχε απορριφθεί για οικονομικούς λόγους αλλά προϊόντος του χρόνου κέρδισε πόντους.

Κι έτσι, σε περίπτωση που δεν αλλάξουν τα δεδομένα για το BCL εντός των επόμενων δέκα ημερών, η ΚΑΕ Άρης θα δηλώσει συμμετοχή στο Eurocup και θα περιμένει την απόφαση της διοργανώτριας αρχής. Η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 15 Ιουνίου.

Σ’ αυτό το ενδεχόμενο ο Άρης θα χρειαστεί να καταστρώσει διαφοροποιημένο αγωνιστικό πλάνο, καθώς πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές διοργανώσεις.

Η κανονική διάρκεια του BCL περιλαμβάνει έξι αγώνες στη φάση των ομίλων σε αντίθεση με το Eurocup, του οποίου η μορφή παραπέμπει σε εγχώριο Πρωτάθλημα με 18 παιχνίδια στη regular season.

Είναι βέβαιο δηλαδή ότι ενδεχόμενο συμμετοχής στο Eurocup θα οδηγήσει σε αυξημένο αγωνιστικό προϋπολογισμό, αντίστοιχο των προϋποθέσεων που θέτει η διοργανώτρια αρχή (800.000 ευρώ).

Σε διαφορετική περίπτωση (σ. σ. BCL) ο αγωνιστικός προϋπολογισμός δεν θα ξεφύγει από τις 700.000 ευρώ, αρκετά αυξημένος, έτσι και αλλιώς, σε σχέση με την περσινή σεζόν.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com