Μπάσκετ

Όταν ο Άρης “κόλλησε” βγήκε μπροστά ο Μπελ

Ο Άρης ψάχνει έναν ηγέτη, έναν παίκτη που την στιγμή που η ομάδα κολλάει θα μπορεί να βγαίνει μπροστά, τον ρόλο αυτόν με μεγάλη επιτυχία ανέλαβε στο παιχνίδι με τον Ήφαιστο ο Γκάρι Μπελ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Άρη έως τώρα ήταν το ότι ακόμη και όταν κατάφερνε να είναι μπροστά στο σκορ έχοντας μια διαφορά “ασφαλείας”, δεν μπορούσε να διατηρήσει το προβάδισμα του από την στιγμή που ο αντίπαλος του ξεκινούσε να μειώνει την διαφορά και να τον απειλεί.

Με 8:24 να απομένουν για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου στο παιχνίδι με τον Ήφαιστο ο Γκάρι ΜακΓκι σκοράρει για το 48-30, στα επόμενα λεπτά όμως ο Άρης δυσκολεύτηκε, δέχθηκε δυο τρίποντα από τον Φρειμάνις, ένα από τον Μπρέιζλτον με την διαφορά να πέφτει μετά το 12′ και πάλι σε μονοψήφιο αριθμό πόντων.

Κάπου εκεί ήρθαν στο μυαλό των περισσοτέρων τα προηγούμενα παιχνίδια, η αδυναμία του Άρη να “απαντάει” όταν η αντίπαλη ομάδα μειώνει στο σκορ, και όντως στα επόμενα 3:30 λεπτά εμφανίστηκε ο…αγχωμένος Άρης, με κακές επιθετικές επιλογές και άστοχα σουτ.

Αυτήν την φορά όμως οι κιτρινόμαυροι τελικώς βρήκαν την απάντηση, με τον πρώτο τους σκόρερ Γκάρι Μπελ(16π.) στην αναμέτρηση να αναλαμβάνει δράση.

Αρχικά μετά από δική του καλή άμυνα ο Κάιζερ έκλεψε την μπάλα, βγήκε στον αιφνιδιασμό με τον ίδιο τον Μπελ να ολοκληρώνει την φάση, ενώ στην συνέχεια με δυο ατομικές προσπάθειες πέτυχε 4 ακόμα πόντους για μετατρέψει το 48-39 σε 54-40 και να δώσει στην ομάδα τις ανάσες που χρειαζόταν.

Ζητούμενο σαφώς είναι από παίκτες με δεδομένη την ικανότητα τους στο σκοράρισμα, όπως ο Γκάρι Μπελ ο Άρης να μπορέσει και στην συνέχεια να πάρει τις βοήθειες στα κρίσιμα σημεία ώστε να καταφέρει να νικήσει έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του, τα κενά διαστήματα.

Για την ιστορία ο 26χρονος γκαρντ έως τώρα έχει πάρα πολύ καλά ποσοστά στην ρακέτα, καθώς σουτάρει με 48% εντός παιδιάς και 82% από την γραμμή των ελευθέρων βολών.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button