Ποδόσφαιρο

Χρυσόγονος: “Στηρίζουμε για την αγάπη στον Άρη, θα πάρω διαρκείας ακόμη και να μην έχει κόσμο”

Στο Yellow Radio και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο πρώην ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος.

Με την ιδιότητα τόσο του νομικού, όσο και του πρώην πολιτικού ο κ.Χρυσόγονος σχολίασε το θέμα της FIFA, ενώ μίλησε ακόμη για τα εισιτήρια διαρκείας των οποίων η διάθεση ξεκινάει.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Αρχικά για τις αλλαγές στα συμβόλαιο λόγω κορωνοϊού:

Πρέπει να γίνει αναθεώρηση των συμβολαίων. Στα νομικά αυτό λέγεται απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών. Αυτό δεν θα μπορούσε να το περιμένει κανείς.

Όταν υπογράφεις ένα συμβόλαιο το υπογράφεις με την λογική ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει αναθεώρηση.

Για το ότι θα στηρίξει με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας:

Η ομάδα τι άλλα έσοδα έχει; Αν εξαιρέσουμε τα τηλεοπτικά, που δεν ξέρουμε πότε θα έρθουν και πόσα θα είναι. Ακόμη και αν δεν μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τους αγώνες λόγο της απαγόρευσης θα πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα.

Να στηρίξουμε την ομάδα που αγαπάμε, και να δείξουμε την στήριξη αυτή στα παιδιά μας.

Όσο μπορεί ο καθένας φυσικά. Άλλος μπορεί να πάρει το ακριβό διαρκείας, άλλος θα βάλει το φτηνό διαρκείας.

Για τον Καρυπίδη μιλούν οι αριθμοί. Επί 30 χρόνια, από το 1984 έως το 2014, επί 30 χρόνια ο Άρης μπόρεσε να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα. Έπρεπε κάθε χρόνο, ή σχεδόν κάθε χρόνο ο Άρης να βρίσκεται εκεί. Αλλά από το 1984 έως το 2014 πόσες φορές βρεθήκαμε στην πρώτη πεντάδα; Μόλις τέσσερις φορές.

Oι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους, δεν χρειάζεται να το συζητάμε.

Για το ότι οι φίλοι του Άρη θέλουν να στηρίξουν ανεξαρτήτως με το αν θα υπάρχει κόσμος στο ξεκίνημα της σεζόν:

Κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά θα επιτραπεί ένας αριθμός φιλάθλων. Ασφαλώς αυτοί που έχουν προτεραιότητα θα είναι οι κάτοχοι των διαρκείας.

Οπωσδήποτε πάντως θα πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα, χρειάζεται πάντα την βοήθεια μας η ομάδα.

Για την FIFA:

Η FIFA λειτουργεί ως πρακτορείο, ως “ατζέντης” των παικτών και των μάνατζερ, το οποίο είναι απαράδεκτο. Είναι η λογική του παραλόγου από νομικής απόψεως, δεν ακολουθεί νομική λογική αλλά γκανγκστερικές μεθόδους.

Μας λένε ουσιαστικά η FIFA ότι για τα χρέη της επιχείρισης βαραίνουν τους πελάτες. Επειδή έχουμε τους ίδιους οπαδούς πρέπει να πληρώνουμε.

Για την στάση του Άρη:

Θα έπρεπε να είχαν γίνει κάποιες κινήσεις οι οποίες δεν έγιναν επειδή παρασύρθηκε από την “ανοησία” της ΕΠΟ, αν είναι όντως ανοησία.

Η ουσία είναι ότι εφόσον κάποιες αποφάσεις είναι αμετάκλητες δεν μπορεί να υπάρξει άλλη επιλογή εκτός από το να πληρωθούν τα χρήματα.

Ενώ συνέχισε:

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι δύο διαφορετικά νομικά πρόσωπα. Η διαφορά έχει να κάνει όμως μόνο με την έννομη -ο Θεός να την κάνει έννομη- τάξη της FIFA. Η FIFA όμως έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι.

Ακόμη ρωτήθηκε με την ιδιότητα του ως πολιτικός να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν με τις υποσχέσεις του Ελληνικού κράτους για λύση στο ban του Άρη:

Επειδή έμεινα στην πολιτική 5 χρόνια και κάτι κατάλαβα. Οι πολιτικοί βλέπουν τους πολίτες ως πελάτες, αυτό που θέλουν να ακούσουν, αυτό θα τους πουν.

Στην πραγματικότητα το Ελληνικό κράτος δεν έχει δύναμη πάνω στην FIFA. Και αυτό που λεγόταν ότι θα εκκαθαριστούν αυτά τα ζητήματα μέσω μνημονίου και αυτό δεν είχε βάσει. Η FIFA θα έλεγε σε εμάς τι θα κάνουμε, δεν θα λέγαμε εμείς στην FIFA.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button