Ποδόσφαιρο

Φοιρός: «Ο κ. Καρυπίδης έκανε την καλύτερη επιλογή φέρνοντας τον Χαριστέα πίσω στην ομάδα»

Ο Γιώργος Φοιρός μίλησε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press» με τους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο

Για τον Άγγελο Χαριστέα:

Ο Άγγελος μπήκε στην ομάδα μόνος του. Έδειξε το τι αξίζει στις προπονήσεις. Όλο το διάστημα πριν τον χρησιμοποιήσω πάλευε στις προπονήσεις. Όταν ένας ποδοσφαιριστής με τα προσόντα του Άγγελου, προσπαθεί και αγωνίζεται για να μπει στην ενδεκάδα κάποια στιγμή ο προπονητης θα του δώσει το δικαίωμα να μπει. Εγώ σε εκείνο το παιχνίδι θεώρησα ότι χρειάστηκε από την αρχη, πήρα το ρίσκο παρότι ήταν πολύ μικρός και δεν είχε παίξει λεπτό, είχε παίξει μόνο την προηγούμενη χρονιά σε κάτι παιχνίδια Β΄Εθνικής, και θεώρησα ότι θα βοηθούσε πολύ την ομάδα. Τελικά αποδείχθηκε ότι είχα δίκιο.

Με την αξία του μπήκε, με την αξία του έπαιξε, με την αξία του καθιερώθηκε και αυτή την στιγμή θεωρώ ότι ο κ. Καρυπίδης έκανε την καλύτερη επιλογή φέρνοντας τον πίσω στην ομάδα. Νομίζω είναι ένα όνομα που χρειαζόταν αυτήν την στιγμή στον Άρη. Είναι μια προσωπικότητα ποδοσφαιρική που έχει παίξει σε πολύ μεγάλες ομάδες υψηλού επιπέδου στην Ευρώπη, έχει τίτλους με την Εθνική, είναι πρωταθλητής Ευρώπης. Δεν υπάρχει καλύτερη λύση από τον Άγγελο αυτή την στιγμή για να ερχόταν στην ομάδα και να αναλάμβανε αυτό το πόστο. Είναι ένα πόστο που ο άνθρωπος που το κατέχει πρέπει να ξέρει μπάλα και να έχει παίξει μπάλα όλα τ’ άλλα είναι μόνο λόγια.

Γιατί θεωρείται πολύτιμη επιλογή:

Πρώτον γιατί είναι άνθρωπος που ξέρει το ποδόσφαιρο. Είναι άνθρωπος που έχει δει στο εξωτερικό πως δουλεύουν οι σύγχρονες ομάδες. Πέρασε από τον Άγιαξ, πέρασε από Γερμανία και άλλες ομάδες, έχει δει πως δουλεύουν όλες αυτές οι ομάδες, πως σκέφτονται οι προπονητές, οι παράγοντες και έχει δει την οργάνωση των ομάδων. Αυτό θέλουμε να μεταφερθεί, αυτή η οργάνωση να μεταφερθεί στον Άρη ώστε να δουλέψει σε πρότυπα Ευρωπαϊκά. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.

Πρέπει να προσέξει, πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα βάση του οποίου θα κινηθεί. Πιστεύω πως θα στηρίξει την προσπάθεια του όλος ο κόσμος. Έχει τις γνώσεις για να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά.

Για το τι θα του έλεγε:

Δεν μίλησα ακόμα μαζί του. Κάποια στιγμή θα βρεθούμε και θα τα πούμε. Πρέπει κάποιος να σκεφτεί τα πράγματα που θέλει να του πει όμορφα και οργανωμένα. Ξέρει ο Άγγελος, πριν ακόμα αναλάβει είχε σκεφτεί τι πρέπει να προσέξει και τι πρέπει να κάνει.

Ένα πράγμα έχω να προτείνω μέσα σε αυτά που σκέφτεται. Αυτό που εμένα με προβληματίζει στον Άρη είναι το θέμα των ακαδημιών. Αυτό το θέμα πρέπει να οργανωθεί και να αρχίσει η ομάδα να παράγει δικούς της ποδοσφαιριστές. Πρέπει να οργανωθεί πολύ γύρω από την ΠΑΕ και πρέπει να το συμπεριλάβει στα σχέδια του ο Άγγελος.

 

 

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.
Back to top button