Μπάσκετ

Τζήμας: «Με πίεση και ενέργεια ο Άρης, παίκτης παγκόσμιας κλάσης ο Τσάλμερς»

Ο Γιάννης Τζήμας, μέλος του τεχνικού τιμ της Λάρισας, μίλησε στο Yellow Radio 101,7 για την εικόνα της ομάδας του αλλά και του Άρη στα δύο πρόσφατα φιλικά, αναφέροντας επιμέρους στοιχεία για τους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά όσα είπε στον Πάρη Τρικαλιώτη και τον Παναγιώτη Γκαμπράνη στην εκπομπή «Sport Talk»…

Για την εικόνα του Άρη στα δύο φιλικά: «Εκτιμώ πολύ τον Σάββα Καμπερίδη και το τεχνικό τιμ. Ο Άρης έχει μάθει να παίζει με πίεση και δύναμη στην μπάλα, με ενέργεια στα ριμπάουντ, δεν αφήνει το επιθετικό και γρήγορο παιχνίδι του αντιπάλου. Περιμένουμε να δούμε μια ομάδα όπως στο β’ γύρο του περσινού πρωταθλήματος με συγκεκριμένα στοιχεία και ταυτότητα. Ισχυρό αβαντάζ για τον Άρη είναι ότι έχει ξένους που γνωρίζουν το ελληνικό πρωτάθλημα, οπότε δεν είναι απαραιτήτως κακό το ότι αυτές οι μεταγραφές είχαν τη μορφή υποχρεωτικής επιλογής».

Για τον Τσάλμερς: «Τον θέλαμε και εμείς στη Λάρισα, ενώ ήταν και συμπαίκτης του Ρας στο κολλέγιο. Αν δεν είχε περάσει τους τραυματισμούς του δε θα βρισκόταν ποτέ στην Ελλάδα. Μιλάμε για έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης. Και οι τραυματισμοί και η ηλικία του τον έφερα στην Ελλάδα. Η επαφή του με το καλάθι είναι πολύ καλή, ήταν πολύ επιθετικός και εύστοχος σε δύσκολα σουτ. Έχει την εμπειρία να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Είναι εκείνος που έδειξε ότι θα πάρει τις περισσότερες προσπάθειες και όταν θα είναι εύστοχος, ο Άρης θα είναι καλός».

Για τους υπόλοιπους παίκτες: «Ο Σούλερ είναι μια σταθερή αξία με συγκεκριμένες προσπάθειες, ο ΝτεΚόζι δεν είναι τόσο επιθετικογενής αλλά μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Ο Ντραγκίτσεβιτς είναι ο στυλοβάτης του Άρη, όμως χρειάζεται κάποιο χρόνο για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα. Ο Μιλόσεβιτς στα φιλικά ήταν πάρα πολύ καλός και έδειξε πολύ πιο έτοιμος σε σχέση με την περσινή σεζόν και έχει τρομερή εμπειρία όπως και ο Ντραγκίτσεβιτς. Ο Κουζέλογλου δίνει ενέργεια και άμυνα και ο Σλαφτσάκης είναι πολύ δυνατό παιδί».

Για την έλλειψη αθλητικότητας στους ψηλούς: «Σε μια ομάδα δεν μπορείς να τα έχεις όλα, κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις. Δεν υπάρχει ελληνική ομάδα που να έχει έναν αλτικό ψηλό που να τα κάνει όλα και να έχει και την εμπειρία του Ντραγκίτσεβιτς. Ο Άρης επένδυσε σε αυτό το κομμάτι. Το τεχνικό τιμ έχει καλύψει πολύ έξυπνα  τα ύψη και τον σωματότυπο των κοντών περιφερειακών. Ο ΝτεΚόζι είναι πολύ αθλητικός, ο Τσάλμερς είναι ψηλό γκαρντ, όπως και ο Σούλερ. Και ο Φλιώνης είναι σε καλύτερη κατάσταση και πιο ενεργητικός. Στα ματς με πιο ποιοτικούς αντιπάλους ενδεχομένως η έλλειψη αθλητικότητας να δημιουργήσει προβλήματα στον Άρη».

Για τη Λάρισα: «Θέλουμε να έχουμε μια καλή συνέχεια της περσινής σεζόν. Βρισκόμασταν σε καλή κατάσταση πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος και αυτή την καλή διάθεση την έχουμε και τώρα. Ήρθαν παιδιά με εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, έχουν όρεξη για μπάσκετ και οργανωνόμαστε γιατί και εμείς αργήσαμε να ξεκινήσουμε στην προετοιμασία».

Με τα δεδομένα του κορωνοϊού δεν μπορείς να ορίσεις ακριβείς στόχους, πρέπει να είμαστε υγιείς και να συνεχίζουμε όλοι μαζί. Υπάρχει ανησυχία και ανασφάλεια και στους παίκτες για αυτή την ιδιαίτερη περίοδο. Με τον Άρη ήταν τα δύο μας πρώτα φιλικά, μας έλειψε ο Ρας και στα δύο παιχνίδια. Δεν ήμασταν έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε, παρουσιαστήκαμε πιο ανταγωνιστικοί στο δεύτερο φιλικό στο Παλέ».

Για το νέο πρωτάθλημα: «Είναι πρωτοφανής η κατάσταση με την αποχή στο μπάσκετ. Οι παίκτες έχουν να παίξουν επίσημο παιχνίδι έξι μήνες, μιλάμε ουσιαστικά σαν να ήταν τραυματίες, ανενεργοί. Όλο αυτό πρέπει να το διαχειριστούμε σε πολλά επίπεδα και δε θα γίνει εύκολα. Θα υπάρχουν αρκετοί τραυματισμοί και μεταπτώσεις στην απόδοση των ομάδων.

Όσες ομάδες ξεκίνησαν πιο νωρίς την προετοιμασία τους θα έχουν ένα αβαντάζ στο ξεκίνημα. Ο Παναθηναϊκός εύκολα ή δύσκολα δε θα έχει αντίπαλο για την κορυφή και θα γίνει μεγάλη μάχη στο ενδιάμεσο, όπου ανήκουν σήμερα ο Άρης και η Λάρισα. Πιστεύω μπορούν να βρεθούν αρκετά ψηλά, όμως αν έρθουν τραυματισμοί και προβλήματα μπορεί να βρεθούν πιο χαμηλά. Θα είναι αμφίρροπο πρωτάθλημα, ίσως και με αξιοπερίεργα αποτελέσματα.

Χρειάζεται ο δυνατός Άρης στο πρωτάθλημα και το γεμάτο Παλέ δίνει ελπίδα στο μπάσκετ».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button