Ποδόσφαιρο

Οι περισσότερες νίκες εκτός έδρας στην εποχή του κορονοϊού στην Premier League

Για πρώτη φορά στην Premier League, ένα απίθανο στατιστικό που καταδεικνύει και τη σημασία των οπαδών είναι ότι , οι φιλοξενούμενοι έχουν περισσότερες νίκες από τους γηπεδούχους.

Μοιάζει για απίστευτο, αλλά για την ακρίβεια είναι απίστευτο, καθώς δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία στις πέντε μεγάλες Λίγκες της Ευρώπης να ολοκληρωθεί πρωτάθλημα, με τις εκτός έδρας νίκες να είναι περισσότερες από εκείνες των γηπεδούχων. Αυτό λοιπόν συμβαίνει τώρα στην Premier League και στο Νησί υπάρχει ένα προηγούμενο, εκείνο του 1991-’92 στη Σκωτία.

Τη συγκεκριμένη στιγμή, στην 28η αγωνιστική (σ.σ.: ορισμένες ομάδες χρωστάνε ματς),στη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας έχουν διεξαχθεί 275 αναμετρήσεις και οι φιλοξενούμενοι έχουν πανηγυρίσει σε 108 περιπτώσεις, με τους γηπεδούχους έξι λιγότερες (102), ενώ οι ισοπαλίες είναι 65.
Και όλο αυτό προφανώς είναι μία ακόμα συνέπεια της εποχής του κορονοϊού, που καταδεικνύει και τη σημασία των οπαδών. Εδώ κοτζάμ Λίβερπουλ η περσινή πρωταθλήτρια και μετράει έξι διαδοχικές σφαλιάρες στο «Ανφιλντ», ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει αήττητη σε 22 εξόδους της.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button