Γενικά

Μ. Βρετανία: Έως και £3.000 σε όσους πουν όχι στο αυτοκίνητο

Η κυβέρνηση επιδοτεί τη χρήση μέσω μαζικής μεταφοράς για την καταπολέμηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Η κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο θα επιδοτήσει τους οδηγούς που αποφασίζουν να αποχωριστούν το αυτοκίνητό τους με £2.000 ή £3.000 για εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, ενοικίαση ποδηλάτων ή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σε μια προσπάθεια μείωσης της κυκλοφοριακής συμφόρησης αλλά και της μόλυνσης του αέρα.

Το μέτρο είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου με κόστος £20 εκατομμυρίων που υλοποιείται από τη βρετανική κυβέρνηση. Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει δοκιμαστικά από το Coventry και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε 12 συμβούλια του West Midlands.

Οι πάνω από 100 συμμετέχοντες θα λάβουν τα χρήματα είτε μέσω κάρτας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είτε μέσω μιας ειδικής εφαρμογής στο smartphone τους που θα τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν εναλλακτικές μεθόδους αστικής μετακίνησης.

Αν το project θεωρηθεί επιτυχημένο, μπορεί να επεκταθεί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η χρηματοδότηση θα προέρχεται αρχικά από τους φορολογούμενους ενώ μακροπρόθεσμα υπάρχουν σχέδια για κάλυψη των εξόδων από ιδιωτικές εταιρείες που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα λεωφορεία και τα τρένα.

Σύμφωνα με έρευνες, η κυκλοφοριακή συμφόρηση κόστισε £7,9 δισεκατομμύρια στη Μ.Βρετανία για το 2018, δηλαδή £1.317 ανά οδηγό κατά μέσο όρο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button