Ποδόσφαιρο

Μουμίν: «Μοναδικός στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Ως την επόμενη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, χαρακτηρίζει τον Άρη ο Χουσεΐν Μουμίν. Ο πρώην μέσος των Τρικάλων, με δηλώσεις του στην «Metrosport»,  μιλά για την νέα του ομάδα, τα λάθη που έγιναν πέρσι και δεν πρέπει να επαναληφθούν, αλλά και τα χαρακτηριστικά που θα έχει το φετινό σύνολο του Δημήτρη Σπανού.

Αναλυτικά:

Χουσεΐν, τι σημαίνει το κεφάλαιο «Άρης» για σένα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα. Σίγουρα οι απαιτήσεις που υπάρχουν είναι πιο υψηλές απ’ ότι στα Τρίκαλα, αλλά όταν υπάρχει όρεξη, διάθεση και υγεία, μπορούμε να προσφέρουμε και να βοηθήσουμε από την πλευρά μας στην επίτευξη του στόχου».

Τι χρειάζεται να έχει η ομάδα για να πετύχει φέτος;

«Όταν ξεκινάς τη χρονιά και βάζεις ως μοναδικό στόχο το Πρωτάθλημα, δεν συμβιβάζεσαι με κάτι άλλο, τότε τα πράγματα είναι απλά. Θέλει σοβαρότητα, θέλει δουλειά, θέλει πίστη. Εύκολο δεν είναι σε καμία περίπτωση, αλλά αν δημιουργήσουμε ένα καλό κλίμα μεταξύ μας και έχουμε υπομονή, τότε μπορούμε να πετύχουμε».

Ποια είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θα έχει;

«Θα επιδιώξουμε οι αντίπαλοι να προσαρμοστούν πάνω στο δικά μας παιχνίδι και όχι εμείς στο δικό τους. Αυτό απαιτεί 100% συγκέντρωση, πλάνο και δύναμη. Αν είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».

Όποια ομάδα πάει να αντιμετωπίσει τον Άρη δίνει το 101% σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Αυτό αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας κι άλλο;

«Όλοι θέλουν να κερδίζουν τον καλύτερο. Εμείς πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ξεκλειδώνουμε τις αντίπαλες άμυνες και να μην παρασυρόμαστε από τις σκοπιμότητες του εκάστοτε αντιπάλου. Πάνω σε αυτά τα τακτικά κομμάτια δουλεύουμε προκειμένου όταν χρειαστεί να μην αιφνιδιαστούμε. Εμείς θα κάνουμε εύκολο το έργο μας».

Σαν αντίπαλος πέρυσι του Άρη και με την εμπειρία που διαθέτεις, τι έφταιξε και η ομάδα δεν ανέβηκε κατηγορία;

«Το περσινό Πρωτάθλημα είχε την εξής ιδιαιτερότητα. Οι δύο ομάδες που ανέβηκαν  κατηγορία (σ.σ. Απόλλων, Λαμία) πήραν από νωρίς τη θέση οδηγού στη βαθμολογία και το εντυπωσιακό είναι ότι τη διατήρησαν μέχρι το τέλος. Ο Άρης, όπως εμείς (σ.σ. τα Τρίκαλα) και ο ΟΦΗ, πλήρωσε την κακή εκκίνηση και φάνηκε ότι δεν υπήρχε ομάδα που θα μπορούσε να κόψει βαθμούς από τους πρώτους. Οπότε εκεί χάθηκε η μάχη».

Αυτό σημαίνει ότι η φράση «η αρχή το ήμισυ του παντός» πρέπει να γίνει στον Άρη… σημαία;

«Αναμφισβήτητα. Θέλει από την πρώτη αγωνιστική σοβαρότητα, γιατί αλλιώς θα υπάρχει γκρίνια. Απολύτως φυσιολογικό μάλιστα αφού ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, με υψηλές απαιτήσεις και ο κόσμος δεν θα αντέξει σίγουρα άλλη μια αποτυχημένη χρονιά».

Στη μεσαία γραμμή υπάρχει πλέον πλειάδα αξιόλογων ποδοσφαιριστών, κοινώς υπάρχει συνωστισμός. Νιώθεις έτοιμος να κερδίσεις φανέλα βασικού και να ηγηθείς αυτό το κομμάτι;

«Θεωρώ ότι σε όλες τις θέσεις η ομάδα έχει καλύψει το ρόστερ με ποιοτικούς παίκτες, οι οποίοι προστέθηκαν στο ίδιο αξιόλογο σύνολο που έμεινε από πέρυσι. Όλοι ξέρουμε την κατηγορία και τις απαιτήσεις της. Ο ανταγωνισμός είναι μια λέξη που βγάζει… υγεία στο ποδόσφαιρο και αυξάνει τις προσδοκίες σου, γιατί όλοι προσπαθούμε για το καλό της ομάδας»

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button