Ποδόσφαιρο

Με παρουσία στον Άρη οι ρέκορντμαν των… ταξιδιών στην Super League

Στο ρεκόρ του Διγκόζη που έσπασαν οι Ζαραδούκας και Μπάρκογλου αναφέρεται η Super League.

Διαβάστε αναλυτικά το αφιέρωμα από την επίσημη σελίδα της Λίγκας: 

Το ρεκόρ Μπάρκογλου (διπλό) και του Ζαραδούκα

Από τότε που το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό, αλλά κυρίως μετά την υπόθεση Μποσμάν, η μετακίνηση των παικτών από ομάδα σε ομάδα έγινε ευκολότερη. Έτσι από εκεί που ποδοσφαιριστές έμεναν δωδεκαετία ή ολόκληρη καριέρα σε μια ομάδα, άρχισαν να αλλάζουν φανέλα συνεχώς.

Το καλοκαίρι του 2008 ο 34χρονος τότε Άγγελος Διγκόζης υπογράφει στον Πανσερραϊκό.

Και στις 31 Αυγούστου, όταν ξεκινάει βασικός στον αγώνα Ηρακλή – Πανσερραϊκού 1-2, γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που έχει φορέσει οκτώ διαφορετικές φανέλες στην Α’ Εθνική/Super League. Με τη σειρά από το 1997: Βέροια, Καβάλα, ΟΦΗ, Άρης, Ιωνικός, ΑΕΛ, Ξάνθη και Πανσερραϊκός.

Πέντε χρόνια αργότερα το ρεκόρ του Διγκόζη άλλαξε χέρια. Στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 ο Γιώργος Μπάρκογλου μπαίνει αλλαγή στον αγώνα Ατρομήτου – Απόλλωνα για την ομάδα της Ριζούπολης και γίνεται ο πρώτος άνθρωπος, που παίζει με εννέα διαφορετικές φανέλες στην κατηγορία.

Από το 2000 έπαιξε σε Άρη, Ακράτητο, Αιγάλεω, Ξάνθη, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Πανιώνιο, Λεβαδειακό, Κέρκυρα και Απόλλωνα. Οκτώ μέρες αργότερα, στις 29 Σεπτεμβρίου 2013, στον αγώνα Απόλλωνα – Λεβαδειακού, πέτυχε και γκολ, για να είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει σκοράρει με εννέα διαφορετικές ομάδες, αυτές που αναφέρονται παραπάνω.

Το ρεκόρ του σκοραρίσματος με εννέα ομάδες είναι πολύ δύσκολο ακόμα και να ισοφαριστεί, ωστόσο το ρεκόρ συμμετοχών το ισοφάρισε ο Γιάννης Ζαραδούκας στις 20 Αυγούστου 2017, και με εντυπωσιακό τρόπο!

Από το 2010 μέσα σε λιγότερο από επτά χρόνια, έπαιξε σε εννέα ομάδες! Αναλυτικά: Ολυμπιακό Βόλου, ΠΑΣ Γιάννινα, Ολυμπιακό, Άρη, Αστέρα Τρίπολης, Πλατανιά, Ξάνθη, Κέρκυρα και Λεβαδειακό. Είναι φυσικά και μοναδικός ρέκορντμαν στα χρόνια της Super League παίζοντας με εννέα ομάδες.

Περισσότερες ομάδες που έχει αγωνιστεί παίκτης στην Α’ Εθνική/Super League:

9: Γιώργος Μπάρκογλου (2000-2013), Γιάννης Ζαραδούκας (2010-2017)


Περισσότερες ομάδες, που έχει σκοράρει παίκτης στην Α’ Εθνική/Super League:

9: Γιώργος Μπάρκογλου (2000-2013)

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button