Ποδόσφαιρο

Μία νίκη, μια ισοπαλία και μία ήττα σαν σήμερα για τον Άρη

Τρία παιχνίδια έχουν δώσει σαν σήμερα οι κιτρινόμαυροι στην ιστορία της Α’ Εθνικής.

Αναλυτικά:

1970
Στην τελευταία αγωνιστική η ΑΕΚ επικρατεί του Πανσερραϊκού με 1-0 (77’ κεφαλιά Παπαϊωάννου), τερματίζει δεύτερη στη βαθμολογία και εξασφαλίζει την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αφού ξεπέρασε τον Ολυμπιακό, που μένει στην έδρα του με τον Άρη στο 1-1 (14’ σουτ Γιούτσος – 20’ Αλεξιάδης). Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με την ελπίδα του Κυπέλλου Κυπελλούχων, αλλά και εκεί δεν θα τα καταφέρουν.

1981
Ο Ολυμπιακός έρχεται ισόπαλος 0-0 στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα και πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού ο Άρης, που ήταν τρεις βαθμούς πίσω του, γνωρίζει την ήττα στην έδρα του με 4-3 από την ΑΕΛ (45’ πέναλτι, 76’ σουτ Κούης, 78’ σουτ Δράμπης – 5’ σουτ Γκαμπέτας, 28’ σουτ Αργυρούλης, 62’ φάουλ Χαραλαμπίδης, 77’ σουτ Βαλαώρας).

1992
Ο Πανιώνιος υποβιβάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του, στην πιο συναρπαστική ίσως μάχη παραμονής στην ιστορία στην τελευταία αγωνιστική. Επτά ομάδες κινδυνεύουν και η ΑΕΛ επικρατεί της ομάδας της Νέας Σμύρνης με 4-0 (38’ σουτ Ντα Σίλβα, 44’ σουτ, 49’ σουτ, 51’ σουτ Στόικα). Ο Πανιώνιος ισοβαθμεί με Δόξα Δράμας, Ξάνθη και Παναχαϊκή, αλλά υστερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια και υποβιβάζεται.

2000
Ο Άρης επικρατεί του Πανιωνίου στα πλέι οφ της εξόδου στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με 3-2 (2’ σουτ, 35’ κεφαλιά Γκλούστσεβιτς, 86’ φάουλ Βερετένικοφ – 40’ πέναλτι Κλιάεβιτς, 49’ κεφαλιά Κόντης). Το αποτέλεσμα ουσιαστικά ευνόησε τον Ηρακλή, που είχε νικήσει τον Άρη στο πρώτο παιχνίδι.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button