ΑπόψειςΜπάσκετ

Μήπως να συζητήσουμε, ξανά, το θέμα της ενίσχυσης;

Πονάει πολύ, όταν χάνεις από μια ομάδα, με υποδεέστερο ρόστερ, η οποία μετρούσε, μόλις λίγες προπονήσεις,  με την 12δαδα που παρατάχθηκε.  Πονάει πολύ, όταν χάνεις από μια ομάδα, που ξέρεις τι θα κάνει στο γήπεδο, πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Γράφει ο Χρήστος Γκάλης…

Για την εικόνα του αγώνα, διαβάζοντας στην στατιστική, ότι μια ομάδα είχε, σχεδόν, τα διπλάσια επιθετικά ριμπάουντ και τα μισά λάθη, καταλαβαίνεις ποιος και πως κέρδισε.

Όσο και να «πονάνε τα μυαλά» μας, όπως λένε τα παιδιά στο πέταλο, όσο και να μας στεναχωρεί το αποτέλεσμα, δεν πρέπει να τα μηδενίζουμε, όλα. Και το σημαντικότερο, να μην «θάψουμε» την ομάδα, μόνοι μας. Πρέπει να δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται για να «κτιστεί» αυτή η νέα ομάδα του Σάββα Καμπερίδη.

Πολύ σημαντικό, αυτή την δύσκολη περίοδο,  η ομάδα έκτος από την υποστήριξη μας, χρειάζεται και την οικονομική ενίσχυση, οπότε οφείλουμε, να αγοράσουμε, ένα εισιτήριο, διαρκείας. Τώρα, το χρειάζεται, περισσότερο, καθώς πρέπει να γίνουν, διορθωτικές κινήσεις στο ροστερ.

Τραγική εμφάνιση του Άρη,  επακόλουθο η «βάρια» ήττα, απο υποδεέστερο αντίπαλο. Ας με συγχωρέσουν οι άνθρωποι του Ιωνικού και ο κόουτς Κουφός, αλλά, με τον Σμιθ να τρέχει άναρχα και να «πυροβολεί» από κάθε θέση, τον Τολιόπουλο να εκμεταλλεύεται τα αργά πόδια των αντιπάλων του και να κάνει «σμπαράλια» κάθε αμυντικό πλάνο και τον φιλότιμο, μα εξαιρετικά βελτιωμένο, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, Νίκο Χουγκάζ, δεν το λες και ολοκληρωμένη ομάδα. Τραγωδία για τον Άρη, που ηττήθηκε από τους τρεις παραπάνω και ας είχε περισσότερες προπονήσεις προετοιμασίας, από τον αντίπαλο και στο ρόστερ, καλύτερους παίκτες, μα και περισσότερους.

Το μεγάλο λάθος του κόουτς Καμπερίδη είναι ότι περιμένει πολλά, από την άμυνα της ομάδας. Δεν βλέπω, δεν πιστεύω ότι με το υπάρχον ροστερ, μπορεί αυτή η ομάδα να «κλειδώσει» οποιονδήποτε αντίπαλο.  Η λύση για την βελτίωση της εικόνας, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι να ανέβει,  η επίθεση. Να δουλέψει πάνω στους αυτοματισμούς και με την συνεργασία, Τσαλμέρς Σούλερ, η ομάδα να παίρνει ότι χρειάζεται. Όταν μπει και στην εξίσωση και ο Ντε Κόζι (σ.σ: πολύ κακός στο χθεσινό παιχνίδι και μας φάνηκε ότι δεν είχε όρεξη), ο Άρης θα ξεπερνάει, πολύ εύκολα, τους πόντους, των αντιπάλων.

Επιτακτική, η ανάγκη ενίσχυσης με αθλητικό ψηλό. Οι περισσότερες ομάδες, ακόμα και οι πιο πλούσιες, την εβδομάδα που μας έρχεται, θα τρέξουν να ενισχυθούν καθώς, πολλές εξ αυτών, τα ροστερ του, στήθηκαν, με πρόχειρο τρόπο. Οι λίγοι διαθέσιμοι παίκτες για τον Άρη, θα…. εξαφανιστούν.

Ελεύθερος είναι ο Σταύρος Τουντζιαράκης, ένας από τους καλύτερους ψηλούς του πρωταθλήματος, τα προηγούμενα χρόνια. Χωρίς ομάδα είναι και ο Αμερικανός σέντερ, πρώην της Λήμνου, Σον Σμιθ..Να δύο εύκολες και γρήγορες λύσεις. Και πολύ κοντά στα οικονομικά δεδομένα του Άρη.

Αλλά, εάν δεν υπάρχουν χρήματα, ας «θυσιαστούν» τρεις, τέσσερις, ή ακόμα και πέντε από τους έξι παίκτες (σ.σ: ο Άρης έχει ρόστερ 16 αθλητών) από αυτούς που δεν θα παίξουν, για να αποκτηθεί, ένας που μπορεί να βοηθήσει, στην βελτίωση της εικόνας της ομάδας. Δεν νοείται, να αναπηδάει η μπάλα στην στεφάνι και κανένας παίκτης να πάει να την διώξει και να περιμένουν να πέσει, αυτή, στα χέρια τους. Δυστυχώς, η εικόνα, αυτή, επαναλήφθηκε, αρκετές φορές στο παιχνίδι. Και δείχνει την απουσία, παικτών με αθλητικά προσόντα.

Παράλειψη, να μην αναφέρουμε, ότι στο χθεσινό παιχνίδι, ξεχώρισε ο αειθαλής, Μιλάν Μιλόσεβιτς. «Μας θυμίζει τον παίκτη που ήταν στην ΑΕΚ» μας είχε πει ο Σάββας Καμπερίδης, πρόσφατα και το είδαμε και εμείς στο γήπεδο. Ο παίκτης μπορεί να είναι 35 ετών ωστόσο είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. όπως και η ωριμότητα στο παιχνίδι που έδειξε ο Δημήτρης Φλιωνης. Επιτέλους, βγάζει στο παρκέ ότι έμαθε τα τελευταία χρόνια.

ΥΓ. Μεγάλο λάθος, να υπογραφεί η αποδέσμευση του Γιάννη Αγραβάνη και να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα. Μπορεί να έγινε ότι έγινε, αλλά ας γίνουν προσπάθειες να μεταπεισθεί ο αθλητής, παρά το ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του, όπως λένε στις μπασκετικές πιάτσες και να επιστρέψει να βοηθήσει.

ΥΓ 02. Αποκτήθηκε ο Γιάννης Κουζένογλου, για να αγωνίζεται, λιγότερο από τρία λεπτά;

ΥΓ.03. Πολλοί ρωτάτε για το Νίκο Χουγκάζ. Τον ήξεραν στον Άρη, αλλά επειδή έπαιξε στις ΗΠΑ (σ.σ: αγωνίστηκε στο NCAA) και επέστρεψε το καλοκαίρι στην Ελλάδα, δεν είχε δικαίωμα ο Άρης να τον πάρει.

ΥΓ 04. Οι Σιδεροηλίας, Νετζήπογλου έχουν κάτι να δώσουν, ας τους δούμε στο παρκέ, έστω και σαν λύση ανάγκης. Ο πρώτος το απέδειξε πέρσι. Καλά σχόλια ακούγονται και για τον μικρότερο ηλικιακά, Όμηρο Νετζήπογλου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button