Διεθνή

Λαπόρτα: «Η Μπαρτσελόνα έχει χρέη 1,3 δις ευρώ»

Σε συνέντευξη Τύπου προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χουάν Λαπόρτα, στην οποία αναφέρθηκε για τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου.

Αναλυτικά το τι δήλωσε:

«Μόλις φτάσαμε στο κλαμπ, ζητήσαμε ένα ενδιάμεσο δάνειο 80 εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκε από την Goldman Sachs γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τη μισθοδοσία. Διαπιστώσαμε επίσης ότι το 50% των τελών του πρωταθλήματος έχει εισπραχθεί εκ των προτέρων, που είναι 79 εκατομμύρια, και επίσης το 50% της συλλογής των πωλήσεων παικτών. Η προηγούμενη συνάντηση το έκανε πηγαίνοντας στις τράπεζες με ένα” factoring ” Αυτό τους χρέωσε τόκο 9%. Το οικονομικό κόστος ήταν στο 6% και συγχαίρουμε τον εαυτό μας γιατί με τη δουλειά που κάναμε για να πάρουμε τα 550 εκατομμύρια, το ενδιαφέρον είναι τώρα στο 1,9%. Ο σύλλογος ήταν τριπλάσιος από αυτό που πήραμε. Οι μισθοί των ποδοσφαιριστών ξεπερνούν το εισόδημα του συλλόγου. Είναι περίπου 25% πάνω οι μισθοί από τους ανταγωνιστές μας

Διαπιστώσαμε επίσης ότι έπρεπε να γίνουν επειγόντως έργα για την επισκευή του Καμπ Νου, σε μια έκθεση του 2019 που ανέφερε ότι εάν δεν επισκευαστούν, ενέχει κίνδυνο για τους ανθρώπους. Πήγαμε στη δουλειά για να εντοπίσουμε τα προβλήματα, με το κόστος της επισκευής να ανέρχεται στα 1,8 εκατομμύρια και χάρη στο γεγονός ότι ενεργήσαμε με τη μέγιστη ταχύτητα αυτή την Κυριακή μπορέσαμε να ανοίξουμε το γήπεδο. Δεν το ανοίξαμε νωρίτερα γιατί δεν θέλαμε να θέσουμε τους οπαδούς σε κίνδυνο.

Βρήκαμε επίσης μία λανθασμένη αθλητική πολιτική που προκαλεί ζημίες στον σύλλογο. Είναι η ανεστραμμένη πυραμίδα, ότι οι βετεράνοι έχουν μακροχρόνια συμβόλαια και οι νέοι έχουν μικρά συμβόλαια. Και αυτό είναι δύσκολο να επαναδιαπραγματευτεί. Αυτές οι μειώσεις μισθών που οι προηγούμενοι διαχειριστές καυχήθηκαν και ότι επιτεύχθηκε μείωση 68 εκατομμυρίων, στην πραγματικότητα δεν είναι μείωση, επειδή το βρήκαμε με τη μορφή μπόνους καταγγελίας συμβολαίου.

Δεν πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε αναταραχή. Ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν έχει μείνει στη Μπάρτσα. Η νέα εποχή ξεκινάει και μου άρεσε πολύ η υποστήριξη, χθες φάνηκε ότι η Μπάρτσα είναι πάνω από όλα και αυτό είναι άξιο σεβασμού.

Λένε ότι δεν είναι υπεύθυνοι για το οικονομικό έτος 2019/20. Είναι υπεύθυνοι μέχρι τις 17 Μαρτίου 2021. Παραιτήθηκαν στις 27 Οκτωβρίου 2020 και οι κλειστοί αριθμοί είναι ευθύνη του διοικητικού τους συμβουλίου. Κανείς δεν θα ξεφύγει από τις ευθύνες του. Δεν ήταν 375 εκατομμύρια. Στις 20-21 χάθηκαν 217 εκατομμύρια λόγω του κορονοϊού, αλλά πρέπει να εφαρμόσετε τα σχετικά έξοδα, τα οποία είναι 126, αν αφαιρέσετε τα 91 εκατομμύρια από τον κορονοϊό. Είναι ένας τρόπος απόκρυψης δεδομένων και σχολίων που δεν είναι αληθινά. Είναι ψέματα. Παρουσίασαν έναν προϋπολογισμό με κάποιες υποθέσεις που είναι δύσκολο να εκπληρωθούν. Πολλές από αυτές δεν έχουν εκπληρωθεί. Και ως εκ τούτου ο προϋπολογισμός έδωσε λιγότερα από 320 εκατομμύρια ευρώ για τη σεζόν 20-21. Είναι το τρίτο ψέμα. Προκαλεί ανησυχητική και δραματική οικονομική κατάσταση. Στις 21 Μαρτίου 2021, το χρέος ήταν 1.350 δις ευρώ».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button