Ποδόσφαιρο

Κόλαφος κατά Μαρινάκη και από τον Άρειο Πάγο

Μετά το Συμβούλιο της Επικρατείας και την απόφαση του 4ου Τμήματος για την υπόθεση της κατάσχεσης του διαβατηρίου του Βαγγέλη Μαρινάκη λόγω της διώξεως εναντίον του σε βαθμό κακουργήματος

(Υπόθεση NOOR1), Ο Άρειος Πάγος αυτήν τη φορά τιμώρησε τον εισηγητή του βουλεύματος στην υπόθεση Koriopolis για μεροληψία υπέρ του εφοπλιστή.

Σύμφωνα με όσα έφερε στη δημοσιότητα η «Δίκη στο Open», το εννεαμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου τιμώρησε τον εισηγητή του βουλεύματος του Koriopolis, Γιάννη Τζιμπλάκη με πρόστιμο ίσο με τις καθαρές αποδοχές 30 ημερών.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση αφορά στα στημένα παιχνίδια της περιόδου 2009-2011.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκρινε ότι ο δικαστικός λειτουργός τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωμα αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης από αμέλεια, μεροληπτώντας έτσι υπέρ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο εφέτης Γιάννης Τζιμπλάκης είναι ο δικαστής που ακούγεται σε εννέα τηλεφωνικές συνομιλίες με τον καταδικασθέντα για το Noor1 Αιμίλιο Κοτσώνη, πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Κανένας ενδοιασμός από τον Τζιμπλάκη: «Είναι δύσκολο ένας φανατικός φίλαθλος να κρίνει αμερόληπτα κατά του ιδιοκτήτη της ομάδας του»!

Στην απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου αποκαλύπτεται ότι ο Τζιμπλάκης επισκέφθηκε τον ανακριτή του Koriopolis Γιώργο Καλόφωνο, με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις, προκειμένου να πληροφορηθεί για την πορεία της υπόθεσης, παρότι εκείνη την εποχή ο ίδιος δεν είχε κανένα απολύτως δικαίωμα. Στη σχετική απόφαση σημειώνεται επίσης ότι ο εφέτης επικοινωνούσε με τον Κοτσώνη για να παρακολουθεί προσωπική του φορολογική υπόθεση. Το Συμβούλιο έκρινε ότι ο Γιάννης Τζιμπλάκης έπρεπε να ζητήσει εξαίρεση από τη διαδικασία και ότι αποσιώπησε τις φιλικές σχέσεις του με το στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιο Κοτσώνη, συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η απόφαση έχει συνταχθεί σε 11 σελίδες και οι δικαστές του πειθαρχικού θεωρούν αξιοπερίεργο και συγχρόνως επιβαρυντικό για τον Τζιμπλάκη το γεγονός ότι δεν εξέφρασε κανέναν ενδοιασμό, ούτε ζήτησε την εξαίρεσή του, όταν κλήθηκε από την πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών Ισιδώρα Πόγκα, η οποία του διάβασε ανώνυμο, πλην όμως άκρως επιβαρυντικό, για τη μεροληψία του σημείωμα.

Ο εφέτης παραδέχθηκε μάλιστα ενώπιον της επιθεωρήτριας Ασπασίας Μαγιάκου ότι «είναι πολύ δύσκολο ένας φανατικός φίλαθλος να κρίνει αμερόληπτα και να καταδικάσει τον ιδιοκτήτη της ομάδας του και ότι δεν θα πρέπει, για τον λόγο αυτό, να αναλαμβάνει μια τέτοια υπόθεση».

Το συμβούλιο αποφαίνεται ότι «ο εγκαλούμενος δικαστικός λειτουργός αποσιωπώντας τους συντρέχοντες λόγους εξαίρεσης προκάλεσε δικαιολογημένα την εντύπωση ότι η απαλλακτική του κρίση υπέρ του κ. Μαρινάκη ήταν μεροληπτική και έτσι έθεσε σε αμφισβήτηση την αντικειμενικότητα και αμεροληψία του και κατ’ ακολουθίαν το κύρος του ως δικαστικού λειτουργού και το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης».

ΠΗΓΗ: https://www.zougla.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button