Ποδόσφαιρο

Καζάνας: «Απαραίτητο να υπάρχει Άρης Β’, έχουμε 8-9 παίκτες που μπορούν να σταθούν στην πρώτη ομάδα»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Box to Box» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Κ19 του Άρη, Κώστας Καζάνας.

Ο Κώστας Καζάνας μίλησε στο Yellow Radio για το επικείμενο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Κ19, τα ταλέντα στις «κιτρινόμαυρες» υποδομές και τους παίκτες της Κ19 που μπορούν να σταθούν στην πρώτη ομάδα του Άρη, ενώ τόνισε την ανάγκη δημιουργίας Άρη Β’.

Αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση:

Είναι κάτι που το περιμέναμε όλοι. Θέλαμε να γυρίσουμε στο γήπεδο, νιώθουμε πιο άνετα εκεί. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά.

Για την κατάσταση των παικτών:

Είναι αλήθεια πως δεν θα είναι η κατάσταση των παιδιών στα ίδια επίπεδα με αυτή που την αφήσαμε. Το σώμα και το αερόβιο είναι αδύνατο να παραμείνουν στην ίδια κατάσταση, παρόλη την καθημερινή επικοινωνία που είχαμε. Ωστόσο, είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε. Οι παίκτες μας έχουν υψηλό επίπεδο και θα επανέλθουμε γρήγορα στην πρώιμη κατάσταση.

Για το πρόγραμμα του Άρη:

Τα παιχνίδια ξεκινάνε το Σάββατο. Εμείς παίζουμε στις 11:00 στην Μαλακοπή κόντρα στην ΑΕΚ. Ο χρόνος που μας δόθηκε για προετοιμασία ήταν περίπου δύο εβδομάδες. Δεν νομίζω ότι προλαβαίνεις να κάνεις και πολλά πράγματα σε αυτόν τον χρόνο. Αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό δεδομένων των συνθηκών για να τα δώσουμε όλα.

Για τους στόχους που έχουν τεθεί:

Ο βασικός στόχος της ομάδας είναι πάντα να τερματίζει όσο πιο ψηλά γίνεται και γιατί όχι να βγει πρώτη. Θα πρέπει όταν είσαι στον Άρη, σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, να έχεις αγωνιστικό στόχο. Αν κάποιος λέει ότι βρίσκεται στον Άρη και έχει στόχο την εκπαίδευση και την βελτίωση των παιδιών, χωρίς να κοιτάει αγωνιστικούς στόχους, τότε σίγουρα κάτι δεν κάνει σωστά. Βραχυπρόθεσμος στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Μακροπρόθεσμος είναι να επανδρώσουμε την πρώτη ομάδα με πληθώρα παικτών.

Για το ποιο θεωρεί ότι θα ήταν το καλύτερο «μοντέλο» πρωταθλήματος που θα έπρεπε να ακολουθηθεί από την Ομοσπονδία:

Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Θα πρέπει να γίνει ένα πρωτάθλημα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να υπάρχει και ένα μεταβατικό στάδιο προετοιμασίας για την επόμενη χρονιά. Το να βγει κάποιος πρωταθλητής επειδή ήταν πρώτος όταν μπήκε το «λουκέτο», είναι παράλογο σε αυτές τις ηλικίες και σίγουρα όχι αξιοκρατικό.

Για το αν θα ενσωματωθούν στην Κ19 οι Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης και Μαρτίνης:

Δεν πήραν πολλές ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα, οπότε θεωρώ πως θα ήταν καλό να παίξουν κάποια παιχνίδια για να παρουσιαστούν έτοιμοι για την επόμενη χρονιά. Αλλά την απόφαση θα την πάρουν οι άνθρωποι της πρώτης ομάδας. Εμείς εξάλλου προετοιμαζόμαστε χωρίς αυτούς τους παίκτες. Αν η ομάδα αποφασίσει ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές πρέπει να ενσωματωθούν μαζί μας, τότε εμείς θα τους υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά.

Για την 4η θέση που βρίσκεται ο Άρης, στο +2 από την ΑΕΚ, έχοντας μάλιστα δύο παιχνίδια λιγότερα:

Η αλήθεια είναι πως έχουμε ελλείψεις. Δύο παίκτες βρέθηκαν στην 3η κατηγορία. Ένας παίκτης δόθηκε δανεικός στην 2η κατηγορία. Δύο-τρεις παίκτες πήγαν δανεικοί στην 4η κατηγορία. Χάσαμε 7-8 παίκτες συνολικά που παίζανε βασικοί. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις καταστάσεις. Η κοινωνική κατάσταση που βιώσαμε όλοι, είχε επιπτώσεις και στο αγωνιστικό τομέα. Η ομάδα είναι έτοιμη να ξαναβρεθεί στο επίπεδο που ήταν πριν, με το υπάρχον ρόστερ.

Για το αν υπάρχουν παίκτες σε επίπεδο ετοιμότητας στην Κ19 που ενδεχομένως να ακολουθήσουν την προετοιμασία της πρώτης ομάδας:

Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι έχουν τόσο τα ποιοτικά, όσο και τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, για να ανταπεξέλθουν στο αντρικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να περάσουν όμως ενδεχομένως από ένα μεταβατικό στάδιο, όπως το να πάνε δανεικοί για παράδειγμα, για να είναι ακόμη σε καλύτερο επίπεδο. Βλέπουμε ακόμη και επαγγελματίες παίκτες να μην παίρνουν αγωνιστικό χρόνο. Αν δεν πάρουν τον απαραίτητο χρόνο, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν θα βγάλουν την ποιότητα στο γήπεδο.

Για το ποια είναι τα ονόματα των παικτών που ενδέχεται να βρεθούν στην προετοιμασία της ανδρικής ομάδας:

Μιλάμε για 8-9 παίκτες που μπορούν αυτήν την στιγμή να ανταπεξέλθουν στην πρώτη ομάδα, με χαρακτηριστικά και στοιχεία που απαιτούνται από τους προπονητές. Ωστόσο, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο είναι η προσαρμοστικότητα και είναι κάτι που δεν μπορώ να το «μαντέψω» για τον κάθε ποδοσφαιριστή.

Για το αν υπάρχει φορ με αυτά τα στοιχεία:

Υπάρχει ένας φορ, που αν θα μπορούσε να προσαρμοστεί στα πρότυπα της πρώτης ομάδας θα τα κατάφερνε να ανταπεξέλθει.

Για τις Β’ ομάδες:

Οι Β’ ομάδες θα βοηθήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Θα βοηθήσουν τους παίκτες να περάσουν το μεταβατικό στάδιο που είπα νωρίτερα, για το αντρικό ποδόσφαιρο. Να πάρουν αγωνιστικό χρόνο, να δείξουν ποιοι είναι και ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους, για να μπορέσει να γίνει η επιλογή μετά από την πρώτη ομάδα, ώστε να ταιριάζουν στο πλάνο.

Η Β’ ομάδα θεωρώ ότι είναι απαραίτητη, για να μπορέσεις να αξιοποιήσεις το οποιοδήποτε ταλέντο υπάρχει.

Για το αν θα ήταν ο ίδιος θετικός να αναλάβει ένα τέτοιο πρότζεκτ, σε περίπτωση που ο Άρης προχωρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα:

Αν μιλάμε για αξιοποίηση των ταλέντων που υπάρχουν, θα με ενδιέφερε φυσικά.

Για το αν υπάρχει έξτρα κίνητρο στον Άρη για την κατάληψη θέσης στην 4άδα για να πληροί τα κριτήρια δημιουργίας Β’ ομάδας:

Είναι ακόμη ένα κίνητρο για εμάς για να θέσουμε υψηλούς στόχους για την τετράδα. Βέβαια, το κίνητρο και η θέληση να τερματίσουν ψηλά υπάρχουν ήδη στους παίκτες του Άρη. Οι ποδοσφαιριστές το δημιουργούν μόνοι τους το κίνητρο.

Για την σχέση που έχει με το προπονητικό τιμ της πρώτης ομάδας:

Όσο το επέτρεπαν οι συνθήκες του κορωνοϊού ήταν κοντά μας. Όσον αφορά τους παίκτες της Κ19 που δεν πήραν πολλά λεπτά συμμετοχής στην πρώτη ομάδα, είχε να κάνει με την πορεία που είχε το πρωτάθλημα και τους στόχους που είχε θέσει ο Άρης και την πίεση για την κατάκτηση της 2ης θέσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα έπαιζαν περισσότερο.

Ενώ έκανε και ξεχωριστό σχόλιο για τους μικρούς του Άρη:

Ο Μαρτίνης είναι ένας πολύ ποιοτικός μπακ που ανεβαίνει ψηλά, δεν είναι αμυντικός, αλλά επιθετικός μπακ. Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη, εξάλλου είναι και διεθνής. Θα κάνει την διαφορά στην ομάδα του Άρη, αν πάρει ευκαιρίες.

Ο Σενγκέρκης που παίζει στην ίδια θέση, είναι πιο αμυντικογενής μπακ. Μπορεί να παίξει κεντρικός αμυντικός, οπότε υπάρχει ευχέρεια στην αλλαγή των θέσεων. Είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, έχει καλή σέντρα. Υπάρχει εξέλιξη και εδώ, αρκεί να πάρει ευκαιρίες.

Ο Μπακούτσης είναι αμυντικό χαφ. Μπορεί να παίξει και οκτάρι. Ο Ένινγκ τον δοκίμασε και μπακ, όπου σε μας στην Κ19 δεν είχε παίξει σε αυτή τη θέση. Ήταν πρωτόγνωρη η κατάσταση για αυτόν. Η ποιότητά του στις στατικές φάσεις, αλλά και η διορατικότητα στο παιχνίδι, στο διάβασμα παιχνιδιού και το κλείσιμο των διαδρόμων, είναι τα δυνατά του στοιχεία. Μπορεί σε λίγα χρόνια να πρωταγωνιστήσει στο κέντρο της ομάδας.

Ο Μπαγκαλιάνης είναι κεντρικός αμυντικός, έχει παίξει εξάλλου πέρσι στα playoff και είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ και φέτος έπαιξε λίγα λεπτά. Αγωνιστικά, λόγω του ότι πήρε λεπτά στα πόδια του, είναι πιο έτοιμος από τους υπόλοιπους. Είναι πολύ δυνατός κεντρικός αμυντικός και διεθνής, καλός στο 1 με 1. Νομίζω ότι αμυντικά είναι αξεπέραστος. Έχει βελτιωθεί πολύ από τότε που τον είχαμε εμείς.

Ο Χατζηπιρπιρίδης είναι ένας ακραίος διεισδυτικός μέσος, ο οποίος μπορεί να παίξει πολλές θέσεις. Κεντρικός, στα πλάγια, κινητικός πολύ και μπορεί να κλείσει να παίξει πάνω στην γραμμή. Είναι αποδοτικός στο παιχνίδι του, πέρσι είχε βάλει 8-9 γκολ με περίπου ίδιες ασίστ.

Όλα τα παιδιά έχουν ταλέντο. Θα φανεί αυτό, αν επιμείνει κάποιος στο πρότζεκτ και δώσει χρόνο. Τα στοιχεία τα έχουν οι παίκτες. Ειδικά τα παιδιά που έχουν φύγει δανεικοί και παίρνουν λεπτά αγωνιστικού χρόνου, έχουν πάρει εμπειρία.

Για το αν θα ξεκινήσει από την 8η αγωνιστική το πρωτάθλημα της Κ19:

Εμείς έχουμε δύο ματς λιγότερα, αλλά το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από την 8η αγωνιστική. Τα εξ αναβολής παιχνίδια θα τα κάνουμε τις επόμενες Τετάρτες όταν βρεθεί ο χρόνος.

Αν εξαιρέσουμε τον χρόνο που χάσαμε στο αερόβιο κομμάτι, τεχνικοτακτικά θα είμαστε έτοιμοι όταν χρειαστεί. Την φυσική κατάσταση που «χάσαμε» το διάστημα του κορωνοϊού, θα την βρούμε μέσα στα ίδια τα παιχνίδια.

Για το Άρης-ΑΕΚ:

Το Σάββατο παίζουμε απέναντι την ΑΕΚ. Είναι ντέρμπι. Όλοι το περιμένουμε. Τα παιδιά είναι έτοιμα να μπουν στο γήπεδο να τα δώσουν όλα για την νίκη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button