Ποδόσφαιρο

Οι αδυναμίες «ταιριάζουν» στα φιλικά, ο Άρης όμως πρέπει να είναι έτοιμος στην αρχή…

Ο Άρης ήρθε ισόπαλος στην πρόβα τζενεράλε στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Βόλο, σε έναν αγώνα που αναδύθηκαν οι αδυναμίες των “κιτρινόμαυρων” σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού.

Αρχικώς, ο Άρης αντιμετώπιζε έναν αντίπαλο που δεν θα… διαφέρει σημαντικά από αυτούς που θα συναντήσει στο πρωτάθλημα της Super League. Σκληρό παιχνίδι, ζώνες άμυνας και αντεπιθέσεις. Οι “κιτρινόμαυροι” δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνα του Βόλου με οργανωμένες επιθέσεις, παρά μόνο με κάποιες ατομικές ενέργειες, λόγω και της ποιότητας των ποδοσφαιριστών του.

Από την άλλη, αυτό κατέδειξε το έλλειμμα που υπήρχε στην μεταφορά της μπάλας στην επίθεση. Η τοποθέτηση του Χαβιέ Ματίγια στο “6” και του Τζέγκο και Σάσα από μπροστά του δεν λειτούργησε, δεν μεταφέρθηκε η μπάλα στην επίθεση ώστε να δημιουργηθούν φάσεις.

Όμως και στην άμυνα, για πρώτη φορά την φετινή σεζόν, ο Άρης είχε… τρύπες. Τρεις κλασσικές ευκαιρίες είχε η ομάδα της Μαγνησίας, που αν ήταν λίγο πιο… εύστοχη θα μπορούσε να φύγει με την νίκη από το Κλεάνθης Βικελίδης.

Καταληκτικά, ο Άρης δεν εντυπωσίασε με την εμφάνιση του, καθώς είναι δεδομένο πως η κούραση, σωματική και πνευματική, επηρέασε αρκετά το παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του Μίχαελ Ένινγκ, ενώ φυσικά επρόκειτο για ένα φιλικό παιχνίδι, που οι δοκιμές είναι δεδομένο πως πρέπει να γίνουν σε αυτό, ώστε να φανούν όλες οι αδυναμίες.

Παρόλα αυτά, ο Γερμανός τεχνικός έχει μπροστά του μία βδομάδα να βελτιώσει τα όποια λάθη των ποδοσφαιριστών του σε τεχνικό και τακτικό επίπεδο, καθώς αυτό που μετράει φυσικά είναι οι επίσημοι αγώνες σε πρωτάθλημα και Europa League και ο Άρης εκεί πρέπει να είναι έτοιμος ώστε να μην χαθεί η Ευρωπαϊκή προοπτική και βαθμοί στο πρωτάθλημα με θεωρητικά πιο αδύναμους αντιπάλους…

Panos Tsikalas

Τον μάθατε σαν γεννημένο... offside, μιλά και γράφει πάντα διαλεκτικά. Οι πρώτες του εμπειρίες ήρθαν μέσα από το χαρτί του ΠΡΙΝ, συνέχισε σαν offside24.gr και το YellowRadio.gr ήρθε σαν επιστέγασμα που συνεχίζει. Αρθρογραφεί στο HUMBA και είναι δημοσιογράφος σε πολιτικά σάιτ, με μεγάλη αγάπη όμως στο... αθλητικό. Δίνει παρουσία καθημερινά στο Yellow Radio FM 101.7 κάθε πρωί στις 10:00, μετά από μια περιπλάνηση σε όλες τις ζώνες του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button