Ποδόσφαιρο

Επικίνδυνος στην επίθεση, προβλήματα στην άμυνα και ήττα (2-4) από τον Ολυμπιακό

Ο Άρης υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ, σε ένα ματς όπου οι «κιτρινόμαροι» είχαν τις ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο μέρος, είχαν σίγουρα πολύ καλύτερη εμφάνιση από τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά ηττήθηκαν με 2-4 καθώς ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό και ήταν σαφώς πιο αποτελεσματικός.

Πρωτό ημίχρονο

Ο αγώνας ξεκίνησε με κόρνερ για τους φιλοξενούμενος μόλις στο πρώτο λεπτό, με τους γηπεδούχους να απομακρύνουν για λίγο, ωστόσο ένα λάθος του Ματίγια έφερε τον Ολυμπιακό πάλι στην μικρή περιοχή του Κουέστα αλλά η φάση σταμάτησε καθώς υπήρξε οφ-σάιντ. Από την άλλη, ο Άρης στο 3’ πέρασε την αντίπαλη περιοχή με τον Γκάμα από τα αριστερά, αλλά στην σέντρα δεν μπόρεσε να πιάσει ο Φετφατζίδης ενώ λίγο μετά ο Σάσα δεν πρόλαβε να σουτάρει καθώς ο επόπτης και πάλι έδειξε οφ-σαίντ.

Πρώτο κόρνερ για τον Άρη στο 5’ μετά από πολύ όμορφη ενέργεια του Μαρτίνες από τα αριστερά που «άδειασε» τον Γκασπάρ με δύο προσποιήσεις και τον Τοροσίδει να διώχνει εκτός. Δεύτερο συνεχόμενο κόρνερ αυτή την φορά από τα δεξιά για τους «κιτρινόμαυρους», ωστόσο αυτή η επιθετική προσπάθεια σταμάτησε μετά από ένα δίλεπτο πίεσης.

Ο Ολυμπιακός απείλησε τον Κουέστα στο 7’ αλλά εκεί ήρθε η πρώτη καλή απόκρουση του Κουέστα που έδιωξε σε κόρνερ από τα αριστερά.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη να ανοίξει το σκορ στο 12’ όπου μετά από μια εξαιρετική πάσα του Φετφατζίδη στον Μαντσίνι. Όμως ο Αργεντίνος βιάστηκε, δεν έκανε σωστό κοντρόλ και πλάσαρε στην αγκαλιά του Αλέν! Δύο λεπτά μετά και πάλι υπήρξαν καλές προϋποθέσεις για τον Άρη με τον Μαντσίνι ωστόσο η πάσα του ήταν λίγο πιο δυνατή με τον Μπακούτση να μην προλαβαίνει και να καταλήγει άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι στο 18’ έφτασαν μια «ανάσα» από το 0-1 με μια πολύ όμορφη ενέργεια του Τοροσίδη από τα αριστερά που είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα και να απομακρύνεται ενώ η φάση ολοκληρώθηκε με επιθετικό φάουλ του Ολυμπιακού στον Μπακούτση.

Ξανά ο Άρης δημιούργησε, ενώ φαίνεται πως η συνεργασία μεταξύ των Μαντσίνι και Φετφατζίδη αποδίδει «καρπούς». Ο Αργεντίνος μπήκε στην μικρή περιοχή του Αλέν, έδωσε στα αριστερά ενώ το σουτ του Φέτφα βγήκε ελάχιστα άουτ από τα δεξιά του τερματοφύλακα των «ερυθρολεύκων».

Ένα πρώτο εικοσάλεπτο στο οποίο ο Άρης δείχνει μια σαφώς καλύτερη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με τα τρία τελευταία παιχνίδια, δημιουργεί καλές προϋποθέσεις, έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και όμορφες συνεργασίες κυρίως μεταξύ των Μαρτίνες-Γκάμα-Μαντσίνι-Φετφατζίδη ενώ από την αντίθετη πλευρά ο Ολυμπιακός απειλεί κυρίως από αντεπιθέσεις ή από τα δεξιά.

Θετικά ήταν τα δείγματα και για τον Μπακούτση στο πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού, που προσπάθησε να απειλήσει το 32’ μετά από συνεργασία του ίδιου και των Μαντσίνι-Φετφατζίδη, ωστόσο έκανε επιθετικό φάουλ μέσα στην μικρή περιοχή του Ολυμπιακού.

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό στο 34’

Κόντρα στην ροή του ματς και μετά από την προσπάθεια του Σάσα να κλέψει την μπάλα, κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, ο Καμαρά το εκμεταλλεύτηκε έδωσε κάθετη μπαλιά, ο Μασούρας σούταρε και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Τρομερή ευκαιρία για τον Άρη να φέρει το ματς στα ίσα! Στο 41’ ο Μαντσίνι με εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, είδε τον Γιάννη Φετφατζίδη ο οποίος ήταν μόνος του στην μικρή περιοχή αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αλέν! Και πάλι στο 44’ οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν κοντά στο 1-1 με τον Μαντσίνι από τα αριστερά να σεντράρει αλλά η κεφαλιά του Μαντσίνι βγήκε άουτ.

Απίστευτη απόκρουση του Κουέστα λίγα δευτερόλεπτα μετά που έβγαλε μια πολύ δύσκολη κεφαλία του Μασούρα!

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό 0-2 στις καθυστερήσεις

Στην εκπνοή του αγώνα, μετά από λάθος του Άρη, ο Ολυμπιακός διεύρυνε το σκορ του αγώνα. Οι αμυντικοί δεν απομάκρυναν σωστά, ο Χασάν βγήκε μόνος του απέναντι στον Κουέστα και τον Δεληζήση να μην απομακρύνει σωστά, έκανε το 0-2.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενος στο 47’ μετά το λάθος του Σάσα που πάτησε την μπάλα, έκλεψε ο αντίπαλος ωστόσο το σουτ από τα αριστερά πέρασε ελάχιστα άουτ από τα δοκάρια του Κουέστα.

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό στο 48’

Στο 48’ ήρθε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού και δεύτερο προσωπικό του Μασούρα μετά από μια εξαιρετική σέντρα του Τοροσίδη μέσα στην καρδιά της άμυνας του Άρη, ο Έλληνας επιθετικός ήταν μόνος του πλασάροντας τον Κουέστα κάνοντας το 0-3.

ΓΚΟΛ για τον Άρη με τον Φετφατζίδη στο 56’

Ο Άρης μετά τις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου μέρους βγήκε δίχτυα με τον Γιάννη Φετφατζίδη. Έπειτα από την εξαιρετική πάσα του Λίντσεϊ Ροζ, ο Έλληνας διεθνής πέρασε τον αμυντικό του Ολυμπιακού βρέθηκε μόνος του και με ένα σουτ λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή σούταρε δυνατά σκοράροντας και έκανε το 1-3 για τους «κιτρινόμαυρους».

Ένα ακόμη κόρνερ για τους «ερυθρόλευκους» από τα αριστερά στο 59’, οι αμυντικοί του Άρη απομάκρυναν και μετ’ έπειτα το δυνατό σουτ του Μασούρα εκτός περιοχής δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κουέστα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ήρθε κι’άλλο κόρνερ αυτή την φορά από τα δεξιά για τον Ολυμπιακό αλλά ο Κουτσιαύτης σφύριξε επιθετικό φάουλ του Χασάν πάνω στον Μπακούτση δίνοντας τέλος σε αυτή την επιθετική προσπάθεια.

Πολύ κοντά στο 2-3 για τον Άρη στο 62’ όπου ο Φετφατζίδης από τα δεξιά μέσα στην μικρή περιοχή έδωσε στον Γκάμα με τον Πορτογάλο όμως να μην βρίσκει όπως έπρεπε την μπάλα.

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό στο 65’ με τον Χασάν από την άσπρη βούλα

Στο 63’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι καθώς ο Δεληζήσης βρήκε και ανέτρεψε αντικανονικά τον Χασάν! Ο ίδιος βρέθηκε στα 11 μέτρα, σούταρε, ο Κουέστα έπεσε σωστά αλλά δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα διαμορφώνοντας το σκορ σε 1-4.

Είναι σαφώς εμφανής η απογοήτευση των παικτών του Άρη από την στιγμή που εμφανίστηκαν αρκετά καλύτεροι σε αυτό το παιχνίδι με περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας με το αποτέλεσμα όμως να μην είναι αυτό που θα περίμεναν.

Στο 74’ ήρθε μια καλή στιγμή για τον Άρη με στημένη φάση λίγο εκτός της μικρής περιοχής του Αλέν με τον Γκάμα να σουτάρει απευθείας φάουλ όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρο των «ερυθρολεύκων».

Λίγα λεπτά μετά στο 77’ οι «κιτρινόμαυροι» και πάλι βρέθηκαν κοντά στην μείωση του σκορ μετά από όμορφη συνεργασία τον Μαρτίνες και Γκάμα, όμως το σουτ του Πορτογάλου μπλόκαρε ο Αλέν ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για πέμπτο γκολ αφού το πλασέ του Κοφού πέρασε ελάχιστα άουτ από τα δεξιά του Κουέστα.

Αλλαγή τερματοφύλακα για τον Ολυμπιακό στο 79’ με τον Τσολάκη να παίρνει την θέση του Αλέν κλείνοντας έτσι όλες τις αλλαγές του ο Μαρτίνς, ενώ στο 80’ ήρθε και η αλλαγή για τον Άρη με τον Διαμαντόπουλο να μπαίνει στην θέση του Σάσα αφού οι ενοχλήσεις που έχει στην γάμπα του δεν τον άφησαν να συνεχίσει.

Στο 84’ παραλίγο να βάλει αυτογκολ ο Ολυμπιακός αλλά τελικά ο αμυντικός έδιωξε σε κόρνερ ενώ λίγο μετά η φάση ολοκληρώθηκε αφού ο Φετφατζίδης βρέθηκε εκτεθειμένος.

ΓΚΟΛ για τον Άρη στο 86’ από τον Μπαγκαλιάνη!

Ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Άρη, ένα πολύ όμορφο τέρμα μετά την εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο νεαρός αμυντικός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσολάκη μειώνοντας σε 2-4.

Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων ήρθε ένα ακόμη κόρνερ για τον Άρη από τα δεξιά αυτή την φορά αλλά η φάση έληξε με επιθετικό φάουλ του Ματίγια πάνω σε παίκτη του Ολυμπιακού λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Ο Κουτσιαύτης σφύριξε την λήξη του αγώνα με τον Άρη να ηττάται ξανά παρά την καλύτερη του εμφάνιση.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button