Ποδόσφαιρο

“Ελληνικό αίμα κυλάει μέσα μου- Δικαιοσύνη η άνοδος του Άρη, μακάρι να μπορέσω να επιστρέψω”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του Άρη και νυν του Πλατανιά Χανίων, Πάολο Κάμπος

Αναλυτικά όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Αρχικά για το πως νιώθει που επιστρέφει στην Ελλάδα ανέφερε:

Είμαι πολύ χαρούμενος, ευχαριστώ τον πρόεδρο κ.Μαθιουδάκη και τον τεχνικό διευθυντή κ.Αμανατίδη, για εμένα ήταν δώρο να επιστρέψω στην χώρα που αγαπώ και στο ποδόσφαιρο που αγαπώ.

Ποτέ δεν θα ξεχάσω το Ευρωπαικό πρωτάθλημα του 2004.

Για τον Άρη:

Φανταστική ομάδα! Φανταστικοί οπαδοί! Θυμάμαι πολύ καλά με τον Αστέρα Τρίπολης, στην πρώτη μου χρονιά στην Σούπερ Λιγκ ότι κερδίσαμε όλες τις μεγάλες ομάδες, εκτός από τον Άρη. Για αυτό δεν ξεχνάω ποτέ τον Άρη.

Μετά από κάποια χρόνια λόγω κάποιων προβλημάτων ο Άρης ήταν στην τρίτη κατηγορία που ήταν ερασιτεχνική.

Αλλά επειδή σέβομαι τον κόσμο του Άρη και από σεβασμό προς την ομάδα ήρθα για να βάλω τον Άρη και πάλι στην σωστή κατεύθυνση, και όταν λέμε σωστή κατεύθυνση εννοούμε φυσικά την σούπερ λιγκ.

Οπότε τώρα είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βλέπω και πάλι τον Άρη στην Σούπερ Λιγκ να παίζει με τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες, και θα παρακολουθώ τον Άρη, και ελπίζω να πάει πάρα πολύ καλά.

Για την επιστροφή του Άρη στην Σούπερ Λιγκ:

Ήταν δικαιοσύνη, ο Άρης έχει εκπληκτικούς οπαδούς και είναι δώρο αυτό για τους οπαδούς, να μπορέσουν να παρακολουθήσουν όμορφο και μοντέρνο ποδόσφαιρο.

Και μην ξεχνάτε, έχετε μια χώρα που παράγει υπέροχο ποδόσφαιρο, και ελπίζω να δω την Εθνική Ελλάδος να αγωνιστεί το 2022 στο Κατάρ, και για αυτόν τον λόγο πρέπει να δούμε όλες τις μεγάλες ομάδες να συνεργαστούν για αυτόν τον σκοπό.

Για το τι ποδόσφαιρο θα πρέπει να παίξει ο Άρης την επόμενη σεζόν:

Φυσικά δεν υπάρχει βιβλίο στο ποδόσφαιρο που λέει τι είναι σωστό και λάθος, το ποδόσφαιρο που παίζει η κάθε ομάδα εξαρτάται από τους παίκτες που έχει, πρέπει να έχει παίκτες με μεγάλη αποφασιστικότητα, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, παίκτες έξυπνους, και μην ξεχνάμε, ότι ο Άρης έχει μαζί του την “αύρα” των οπαδών του.

Το ποδόσφαιρο που θα παίξει ο Άρης θα πρέπει να είναι έξυπνο, και είτε ο αντίπαλος είναι καλός είτε κακός, πρέπει να παίξεις εσύ το ποδόσφαιρο σου και να μην επιτρέψεις στον αντίπαλο να κάνει αυτό που θέλει, και αυτό θέλει 100% συγκέντρωση.

Για τον τρόπο που κάποιοι των έδιωξαν από τον Άρη:

Ήταν πολύ άσχημο, δεν το περίμενα ποτέ, το 2005 δούλευα στην Ρεάλ Μαδρίτης, μου έδωσαν εκεί πέρα το δίπλωμα, δούλεψα σε 12 χώρες, πολλές επαγγελματικές κατηγορίες, πολλοί σύλλογοι, μετά την Ρεάλ πήγα στον Αστέρα, πήγαν όλα πολύ καλά, και όταν πήρα την πρόσκληση από τον Άρη φυσικά και ήθελα να έρθω.

Ο τρόπος που μετά κάποιοι άνθρωποι μου ζήτησαν να αφήσω τον Άρη δεν ήταν δίκαιος, ενώ είχα ονομαστεί καλύτερος προπονητής της χρονιάς με τον Αστέρα, είχα δώσει διάλεξη στον σύνδεσμο των προπονητών στην Αθήνα, οπότε γιατί; Γιατί δεν μπορούσε να μείνω; Επειδή δεν είμαι Ευρωπαίος; Το αίμα μου είναι Ευρωπαικό, το αίμα μου είναι Ελληνικό, το αίμα μου είναι Ελληνικό, απλώς επειδή γεννήθηκα στην Βραζιλία;

Γύρισα σπίτι, δεν το πίστευα, μετά πήρα μια πρόσκληση από τον Πλατανιά για να έρθω πίσω, πήρα από την ομοσπονδία της Βραζιλίας το υψηλότερο δίπλωμα που υπάρχει, με ισόβια διάρκεια, επειδή θεωρούμε καθηγητής ποδοσφαίρου.

Πιστεύω όμως στην δικαιοσύνη, στην Ελληνική ομοσπονδία, στην ΟΥΕΦΑ, στην ΦΙΦΑ, και αν χρειαστεί θα πάω μέχρι εκεί για να μπορέσω να μείνω στην Ελλάδα.

Για τα σχέδια του για το μέλλον:

Αρχικά θέλω να πω, εύχομαι μια μέρα, να μπορέσω να πάρω την Ελληνική υπηκοότητα, θέλω να είμαι σε αυτήν την χώρα για πάντα, και θέλω να γίνω προπονητής της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας, αυτό είναι το όνειρο μου, και θα παλέψω για αυτό, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να τα καταφέρω.

Τέλος για το αν θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή στον Άρη ανέφερε:

Γνωρίζω ότι οι φίλοι του Άρη ότι έχουν πολύ καλές σχέσεις μαζί μου, θα ήταν μεγάλη μου ευχαρίστηση, μακάρι κάποια να μπορέσω κάποια στιγμή να γυρίσω στον Άρη.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button