Ποδόσφαιρο

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ο Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας απαλλάχθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί για προσβολή και δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ θα προχωρήσει σε μήνυση κατά του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Γιώργου Λαΐνη.

Μετά τη συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας την Πέμπτη (22/10), αποφασίστηκε η απαλλαγή του προέδρου της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, στον οποίο ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη για προσβολή και δυσφήμιση του ποδοσφαίρου.

Αμέσως μετά από την απόφαση του Πειθαρχικού οργάνου της Super League, ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Λάρισα προχώρησε σε ανακοίνωση, όπου δήλωσε πως έχει ήδη καταφύγει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να κάνει μήνυση και να καταθέσει εις βάρος του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Γιώργου Λαΐνη.

Μάλιστα, αγωγές θα δεχτούν επίσης, τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και οι υπάλληλοι της ΕΠΟ, Θάνος Μπλούνας και Αλέξης Δέδες, από τους οποίους θα ζητήσει αποζημίωση για τις εις βάρος του πειθαρχικές διώξεις.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση, αναφορικά με την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων στον κ. Αλέξιο Κούγια.

Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 16641/ 28.8.2020 έγγραφο της Ε.Π.Ο. διαβιβάσθηκε στον εγκαλούμενο, Αλέξιο Κούγια του Χρήστου, μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, νομίμως και εμπροθέσμως, η υπ’ αριθμ. 14430/ 27.7.2020 πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, και κλήση της παρούσας Επιτροπής για απολογία του κατά τη δικάσιμο της 3ης.9.2020, οπότε και αναβλήθηκε για τη δικάσιμο που αναφέρεται στην αρχή της παρούσας, για αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στις διατάξεις των άρθρων 20Α παρ. 1, 2α,β,δ,3, 4, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και φέρεται ότι τελέσθηκε στις 03.7.2020 κατά τα ειδικότερα εκτιθέμενα στην ως άνω πειθαρχική δίωξη, καθ’ υποτροπή της 44/ 2019 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Η Πειθαρχική Επιτροπή απαλλάσσει τον εγκαλούμενο για το αναλυτικά αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

«Είχαμε άλλες δύο στοχευμένες πειθαρχικές διώξεις του κ. Αλέξη Κούγια από τη συνεργασία Θάνου Μπλούνα, Αλέξη Δέδε και του Αναπληρωτή Εισαγγελέα της ΕΠΟ Αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαΐνη που έπεσαν στο κενό.

Τόσο κ. Αλέξης Κούγιας όσο και η ΑΕΛ απηλλάγησαν, αφού οι τακτικοί δικαστές με έναν προσωπικό και νομικό αυτοσεβασμό έκριναν ότι οι ανακοινώσεις – καταγγελίες του κ. Κούγια δεν αποτελούν προσβολή και δυσφήμηση του ποδοσφαίρου, όπως μεθόδευσαν τη δίωξη οι Θάνος Μπλούνας, Αλέξης Δέδες και Λαΐνης,αλλά αποτελούν δικαιολογημένο ενδιαφέρουν του κ. Κούγια για το ποδόσφαιρο αφού προέρχονται από έναν επιστήμονα που το ποδόσφαιρο δεν το έχει επάγγελμα, αλλά το έχει υπηρετήσει επί 56 χρόνια είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε ως Πρόεδρος ερασιτεχνικών ομάδων (Άρης Πετρούπολης, Κόρινθος) είτε ως ιδιοκτήτης ιστορικών ομάδων (Ηρακλής, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκή, ΑΕΛ) και το έχει διοικήσει σε κεντρικό επίπεδο επί σειρά ετών ως ο νεότερος Αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ.

Ο κ. Κούγιας εις βάρος του Λαΐνη έχει κάνει ήδη καταγγελία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει εις βάρος του και μήνυση για παράβαση καθήκοντος, αλλά θα καταθέσει και αγωγές για αποζημίωση εις βάρος των υπαλλήλων της ΕΠΟ Μπλούνα και Δέδε, αλλά και εις βάρος του ΔΣ της ΕΠΟ, ζητώντας αποζημίωση για αυτές τις στοχευμένες εις βάρος του πειθαρχικές διώξεις, οι οποίες έθιξαν την τιμή και την υπόληψη του και οι οποίες ως μοναδικό στόχο είχαν, αφενός μεν να του κλείσουν το στόμα για να σταματήσει τις αποκαλύψεις – καταγγελίες του για όσα κάνει ο Γιάννης Παπαδόπουλος και οι υπόλοιποι συνεργάτες του (Δανιήλ, Ντάσιος κλπ) στο βρώμικο παρασκήνιο, αφετέρου δε για να εξοντώσουν την ΑΕΛ και τον ίδιο οικονομικά.

Αγωγή αποζημιώσεως ο κ. Κούγιας θα καταθέσει και εις βάρος του Αντιεισαγγελέα Λαΐνη.

Σήμερα ο κ. Κούγιας και η ΑΕΛ κατέθεσαν αίτημα στον Προϊστάμενο του Λαΐνη Εισαγγελέα κ. Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου να εξαιρέσει αυτόν τον διώκτη του κ. Κούγια και της ΑΕΛ από οποιαδήποτε πειθαρχική δίωξη που μας αφορά και να επιμελείται προσωπικά ο ίδιος των στοχευμένων ενεργειών Μπλούνα και Δέδε».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button