Μπάσκετ

Αλεξανδρής: “Σε πολύ καλά χέρια ο Άρης, έκανε δυνατή ομάδα-Αρειανάκι ο Μποχωρίδης”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό XPress» φιλοξενήθηκε ο προπονητής μπάσκετ Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα  και Ιάσονα Μίσχο:

Τι έχετε να πείτε για το ματς του Σαββάτου;

Στεναχωρήθηκα δεν περίμενα να γίνει τέτοια ανατροπή. Ξέρεις ο κόσμος είναι περίεργος και με το παραμικρό πάει το μυαλό του στο πονηρό. Αλλά εμείς που ζούμε τον αθλητισμό πολλά χρόνια σχεδόν από παιδιά, το κρίνουμε φυσιολογικό. Ο Άρης προηγήθηκε πολύ γρήγορα, είχε χαμένες ευκαιρίες, δοκάρια. Δεν μπόρεσε να διευρύνει το σκορ. Από την άλλη, κάνει τρεις “κατεβασιές” η Λάρισα και βάζει τρία γκολ.

Είναι αυτό που λέμε σε “νεκρό χρόνο” δέχεσαι τρίποντο;

Ακριβώς. Ο κόσμος όμως εκτίμησε την προσπάθεια, κατάλαβε τι έγινε, ότι μέσα στον αθλητισμό μπορεί να συμβεί και αυτό και στο τέλος χειροκρότησε. Εμένα αυτό με ενδιαφέρει, να καταλαβαίνει ο κόσμος ότι τα παιχνίδια παίζονται σωστά τουλάχιστον από την πλευρά των προπονητών και των παικτών και ότι τα αποτελέσματα κάποιες φορές μπορεί να είναι απίστευτο να συμβούν και όμως συμβαίνουν. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλητισμού.

Πάμε στο μπάσκετ, πως γίνεται ένας προπονητής να έχει ολοκληρωμένο ρόστερ και σε τρεις τέσσερις μέρες να πρέπει να ετοιμάσει την ομάδα για ντέρμπι;

Ο Άρης έχει έναν προπονητή έμπειρο, τον Σούλη Μαρκόπουλο ο οποίος ενέταξε πολύ γρήγορα τους παίκτες που πήρε με τα παιδιά που προϋπήρχαν στο ρόστερ, στην μπασκετική του φιλοσοφία. Βλέπω τις αντιδράσεις των προπονητών, πλέον ο Άρης και ο ΠΑΟΚ έχουν προπονητές. Όταν βλέπω ότι σε ένα ματς κερδίζεις 17 πόντους και καταλήγεις να χάνεις, κάτι δεν κάνεις σωστά για εμένα. Σε εναρκτήριο παιχνίδι πρωταθλήματος, με 5000 κόσμο και βλέπω ότι οι τακτικές είναι σωστές, οι αντιδράσεις των παικτών, ειδικές καταστάσεις σε κρίσιμες περιπτώσεις. Τους λέω μπράβο γι’ αυτό. Σχετικά με την διαιτησία και τα όσα βγήκαν μετά δεν θέλω να τα σχολιάσω γιατί είναι αστεία. Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, είδα όμορφα πράγματα, ο Άρης κέρδισε δίκαια. Το φάουλ ήταν φάουλ, κακώς διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ. Η διαιτησία στάθηκε στο ύψος της.

Άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνεται τέτοια συζήτηση;

Όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στον πόντο και το ένα σφύριγμα να γίνει λάθος δεν σημαίνει ότι έγινε σκόπιμα ή ότι αδικήθηκε κάποια από τις δύο ομάδες. Το σκορ όταν ήταν τόσο κοντά σίγουρα κάποιος θα διαμαρτυρηθεί. Οι διαιτητές δεν είναι αλάνθαστοι. Αλλά, μην ξεχνάμε ότι ο Άρης απώλεσε 13 βολές, θα είχε κερδίσει πολύ πιο άνετα. Βλέπω ότι αυτή την στιγμή ο Άρης είναι σε σωστά χέρια.

Είναι κάποια αιχμή για τον προπονητή της ομάδας που θα αντιμετωπίσει ο Άρης την Τετάρτη;

Όχι ούτε θέλω να αφήσω αιχμές ούτε να κάνω κάποια μομφή. Κρινόμαστε από την δουλειά μας, τις δηλώσεις μας και από την ομάδα μας. Σε αυτόν τον χώρο, σε όλους δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουν ότι είναι καλοί, αλλά όλοι εν τέλει κρίνονται εκ του αποτελέσματος. 

Άρα ο Άρης τώρα είναι σε καλά χέρια;

Πιστεύω πως ναι, ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι έμπειρος προπονητής ξέρει να διαχειριστεί και προσωπικότητες και τα παιχνίδια. Π.χ όταν χρειάστηκαν οι βολές στο τέλος, όλοι είπαμε πως πρέπει να βάλει μέσα τον Γκετσεβίτσιους γιατί είναι ο πιο εύστοχος, από την στιγμή που ξέρει ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει φάουλ. Και όντως αυτό έγινε. 

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει “καλό υλικό” μετά την άρση των ban;

Να πω μπράβο στον κύριο Γουλιέλμο που ελευθέρωσε τον Άρη από έναν βραχνά και βάσει των χρημάτων που διέθεσε θεωρώ πως έκανε μια αρκετά δυνατή ομάδα. Οι επιλογές μου αρέσουν, στην διάρκεια του πρωταθλήματος θα δείτε την ομάδα πολύ καλύτερη γιατί θα μάθει ο ένας τον άλλον, θα εγκλιματιστούν περισσότερο στην φιλοσοφία του προπονητή και πιστεύω θα είναι δυνατή ομάδα. Ήδη βλέπω τον πολύ βελτιωμένο Μποχωρίδη. Με εξέπληξε ο Μόρις, ήταν εξαιρετικός και στα αμυντικά του καθήκοντα αλλά και στην επίθεση. Ο Τάλτον δεν είχε αναπνοές, επειδή ίσως είναι αρχές ακόμα. Όταν βρει τα πατήματα του θα βοηθήσει και εκείνος πολύ. Και φυσικά οι Έλληνες παίκτες.

Ήταν και μια “απάντηση” η εμφάνιση του Μποχωρίδη για τα όσα έγιναν το καλοκαίρι;

Και εκείνος θέλει μια σταθερότητα. Και μόνο που έμεινε και είχε την υπομονή να περιμένει, κρίνεται θετικά. Γιατί είναι αρειανάκι και αγαπάει την ομάδα. Χάρηκα γιατί τον είδα στην καλύτερη κατάσταση από τότε που ήταν στα χέρια μου.

Αύριο Άρης-Ηρακλής τι να περιμένουμε;

Είδα την ομάδα του Ηρακλή. Δεν ήταν τόσο καλός ίσως ακόμη δεν έχουν βρει ρυθμό, ήταν και ένα δύσκολο ματς εκτός έδρας με το Περιστέρι αλλά σε κανένα παιχνίδι δεν πρέπει να υποτιμήσεις τον αντίπαλο σου, πρέπει να παρουσιαστείς έτοιμος από όλες τις απόψεις για να πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Για τον Ηρακλή επειδή είναι νεοφώτιστος, είναι πιθανό να τον ενδιαφέρει περισσότερο το ματς του Σαββάτου και όχι το αυριανό και να μην δούμε τις πραγματικές προθέσεις.

Δικαιώθηκε και ο Χάρης Παπαγεωργίου για την εμπιστοσύνη που έδειξε;

Δικαιώθηκε και αυτός είναι από τους ανθρώπους που αγαπάει υπερβολικά τον Άρη. Όταν παίρνεις μια τέτοια θέση, κινδυνεύεις να χάσεις πολλά περισσότερα από όσα μπορείς να κερδίσεις. Δυστυχώς όμως δεν είναι όλοι ανιδιοτελείς, ο Χάρης είναι από τους ανθρώπους που μπορείς να του έχεις τυφλή εμπιστοσύνη. Είναι ήρεμη δύναμη και νομίζουν ότι είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν είναι. Ξέρει και διαχειρίζεται αυτή την δύναμη που έχει με μεγάλη μαεστρία, χωρίς να επιδεικνύεται, είναι ουσιαστικός.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button