ΓενικάΜουσική

“Ό,τι και να γίνει θα βρισκόμαστε, η μουσική πάντα θα βρίσκει τον τρόπο”: Υπόγεια Ρεύματα (video)

Ένα ακόμη όμορφο κεφάλαιο της ελληνικής Rock θα γραφτεί το Σάββατο 25/7 στην Τεχνόπολη, καθώς τρία θρυλικά σχήματα, τα Υπόγεια Ρεύματα, οι Ενδελέχεια και οι Magic De Spell θα βρεθούν ξανά μαζί επί σκηνής.

Βετεράνοι, αλλά όχι κουρασμένοι, ορεξάτοι και πάντα στοχαστικοί και οι τρεις μας υπόσχονται μία δυναμική βραδιά – γιορτή για την επιστροφή στα Live.

Γιατί όπως μας λένε και οι ίδιοι με μία φωνή η άμεση επαφή μίας μπάντας με το κοινό της είναι αυτό που της δίνει υπόσταση. Και παρά την πανδημία, το Lockdown και όλα αυτά που μας περιμένουν, η μουσική πάντα θα βρίσκει τον δρόμο.

Υπόγεια Ρεύματα

Πρώτη συναυλία μετά από πολλούς μήνες. Θετική εξέλιξη μέχρι ενός σημείου. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε εσείς να στείλετε στους λάτρεις της μουσικής;

Δημήτρης Μητσοτάκης: Μας έχει λείψει αφάνταστα η επαφή με τον κόσμο. Η μουσική, και η τέχνη γενικότερα, δεν υπάρχει χωρίς κοινό. Μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε μια μεγάλη συναυλία με εξαιρετικό ήχο και θαυμάσιο φωτισμό σε μια καταπληκτική σκηνή. Θα την παρακολουθήσουμε καθιστοί, δεν είναι η πρώτη φορά, δεν χάλασε ο κόσμος.

Magic De Spell: Μια μπάντα για να υπάρχει πρέπει να έχει άμεση επαφή με το κοινό της. Κατά τη διάρκεια του Lockdown μας απασχόλησε πολλές φορές πώς μπορεί να διατηρηθεί αυτή η επαφή και διαπιστώσαμε ότι όλα αυτά που μας φαίνονταν αυτονόητα πλέον δεν ήταν. Δεν μπορεί να έχει αμεσότητα ένα Live Streaming. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επαφή σε μια ζωντανή εμφάνιση. Χρειαζόμαστε τον κόσμο, να τραγουδάει μαζί μας, να τον βλέπουμε στα μάτια… να γινόμαστε ένα!

Υπόγεια Ρεύματα: Θα βρισκόμαστε! Ότι και να γίνει θα βρισκόμαστε, η μουσική πάντα θα βρίσκει τον τρόπο, το έχει κάνει ξανά και ξανά σε δύσκολες εποχές και μέσα σ΄ αυτές έχει καταφέρει να ανθίσει και έχει καταφέρει να βοηθήσει.

Ενδελέχεια

Support Art, Support Art Workers ή Support Workers;

Δημήτρης Μητσοτάκης: 3,2,1 με σειρά αξιολόγησης, αν και δεν βλέπω καμία διάθεση για υποστήριξη, από πλευράς της πολιτείας, δυστυχώς. Γνωρίζουμε πολλούς ανθρώπους που είναι άνεργοι και παντελώς αβοήθητοι από τέλη Φλεβάρη και για πόσο ακόμα κανείς δεν ξέρει… Μήπως θα ήταν καλύτερα τα ποσά που δόθηκαν για τον “μεγάλο περίδρομο” να δινόταν σε κάποιους άνεργους;

Magic De Spell: Το Lockdown δεν έπληξε συνολικά την τέχνη αλλά κυρίως την τέχνη ως παραγωγική διαδικασία. Βρέθηκαν στην ίδια μοίρα καλλιτέχνες και τεχνικοί αλλά και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι στον χώρο της τέχνης που δυσκολεύονται να ικανοποιήσουν τους υλικούς όρους της ύπαρξής τους. Η έκφραση “Support Art Workers” αναδεικνύει μια κοινή συνείδηση, αυτή του εργαζόμενου, και απευθύνει την έκκλησή της κυρίως στους άλλους εργαζόμενους.

Υπόγεια Ρεύματα: Support εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Υπόγεια Ρεύματα

Τι διδάγματα μας μένουν, λοιπόν, από αυτή την πανδημία; Υπάρχουν σοβαρές ανατροπές σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και μάλλον τα χειρότερα έρχονται…

Δημήτρης Μητσοτάκης: Ο καπιταλισμός βρίσκεται σε κρίση. Όποτε συμβαίνει κάτι αντίστοιχο την πληρώνουν οι από κάτω. Όσο πιο κάτω τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχεις να συνθλιβείς. Αυτό συνέβαινε πάντα. Η πανδημία θα περάσει. Οι επιπτώσεις όμως θα παραμείνουν, άγνωστο πόσο. Θα περιμένουμε πάλι να αποφασίσουν τα μεγάλα κεφάλια αν θα μας πετάξουν κανένα ξεροκόμματο ή θα αντιδράσουμε; Ιδού το ερώτημα.

Magic De Spell: Αν το ερώτημα που μπαίνει επιτακτικά είναι το “τι ζωή θέλουμε από δω και πέρα;” τότε κι εμείς από τη μεριά μας πρέπει να αναζητήσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα “τι τέχνη έχουμε ανάγκη;” αλλά και “ποιοι είμαστε εμείς;” Στο τελευταίο ερώτημα επιχειρούμε να απαντήσουμε και με το νέο μας τραγούδι “Είμαι” που κυκλοφορήσαμε αμέσως μετά την καραντίνα.

Υπόγεια Ρεύματα: Διδάγματα άπειρα! Το ερώτημα είναι ποιος θα διδαχτεί; Η ιστορία πάντως δεν μας δείχνει να υπάρχει μεγάλη φιλομάθεια στους πολιτισμούς του ανθρώπου, συνήθως κινούνται ανάλογα με τα ένστικτα της στιγμής.

Magic De Spell

Και τα τρία σχήματα, είστε από τους βετεράνους της ελληνικής Rock σκηνής. Ποια είναι λοιπόν η κινητήρια δύναμη να παραμένετε στις επάλξεις και τι σας οδηγεί στο να συνυπάρχετε στη σκηνή όλοι μαζί;

Δημήτρης Μητσοτάκης: Κινητήριος δύναμη παραμένει η αγάπη για τη μουσική και η ανάγκη για δημιουργία. Η συνύπαρξη, επί σκηνής, των τριών συγκροτημάτων ξεκίνησε πριν τρία χρόνια και μας γέμισε χαρά, δύναμη και σύμπνοια. Μοιραστήκαμε υπέροχες στιγμές και μας δίνεται η ευκαιρία να τις ξαναζήσουμε στην Τεχνόπολη. Όσοι έζησαν τις συναυλίες αυτής της παρέας στις 4 βραδιές στο Κύτταρο θα νιώσουν τι εννοούμε. Όσοι δεν τα είχαν καταφέρει θα έχουν την ευκαιρία στις 25 του Ιούλη.

Magic De Spell: Όλα αυτά τα χρόνια, οι κινητήριες δυνάμεις δεν έχουν αλλάξει. Η αγάπη μας για τη μουσική, η συλλογική καλλιτεχνική δημιουργία, η καθημερινή επαφή μας με το ζωντανό κομμάτι μιας κοινωνίας. Εκτιμούμε ότι σε αντίστοιχα μονοπάτια κινούνται και τα Υπόγεια Ρεύματα και οι Ενδελέχεια, συνοδοιπόροι από τη δεκαετία του ’90. Χαιρόμαστε κάθε φορά που βρισκόμαστε, είτε στη σκηνή είτε κάτω από αυτή.

Υπόγεια Ρεύματα: Νομίζω ότι οι προηγούμενες απαντήσεις καλύπτουν γενικά το πρώτο σκέλος της ερώτησης περί κινητήριας δύναμης. Τώρα για την συνύπαρξη είναι απλό είναι φίλοι μας και πολύ καλά παιδιά όλοι τους και οι παλιοί και οι νέοι!

Πηγή: efsyn.gr

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button