Ερασιτέχνης

Όταν στέφθηκε πρωταθλητής ο Άρης κι έσπασε το σερί 32 ετών στο βόλεϊ, του Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού! (video)

Από σήμερα ο φετινός πρωταθλητής στο βόλεϊ, είναι ο Ολυμπιακός, και θυμόμαστε πως ο Άρης έσπασε ένα σερί 32 ετών, όπου τον τίτλο, μοιραζόντουσαν, αποκλειστικά οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Στους ημιτελικούς του 1997, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε με πλεονέκτημα έδρας την Ορεστιάδα, όμως είχε εις βάρος του το 0-2 στις νίκες από την κανονική περίοδο. Μείωσε αρχικά τη σειρά, αλλά τη μοναδική ήττα του στα πλέι οφ τη γνώριζε μέσα στην Ορεστιάδα, η οποία όμως τον έθεσε εκτός πρωταθλημάτος.
Στο άλλο ζευγάρι, με πλεονέκτημα έδρας ο Άρης πήρε δύο εύκολες νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό που ήταν πρωταθλητής των δύο προηγούμενων περιόδων, και προκρίθηκε στον Τελικό. Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία των Εθνικών πρωταθλημάτων, κανένας εκ των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δεν τερμάτισε στην πρώτη δυάδα του πρωταθλήματος.
Αντιμέτωποι βρέθηκαν στο μεγάλο τελικό ο Άρης με την Ορεστιάδα, δύο ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνιστούσαν, αλλά δεν είχαν όμως κατακτήσει κάποιον τίτλο, και είχαν την ιστορική ευκαιρία για πρώτη φορά να το πάρουν. Με πλεονέκτημα έδρας ο Άρης επικράτησε με 3−2 νίκες (1-1 από την κανονική περίοδο) και κατέκτησε στην ιστορία του το πρώτο πρωτάθλημα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button