Μπάσκετ

Όταν η πίεση του Άρη «κατεδάφισε» τον Παναθηναϊκό…

Το δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, “υπέγραψε” η αμυντική ικανότητα του Άρη, η οποία έκρινε τον αγώνα και επισφράγισε την νίκη στο Nick Gallis Hall.

Μία από τις ισχυρότερες πρεμιέρες στην ιστορία του έκανε χθες (03/10) ο Άρης, ο οποίος ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έφερε μία νίκη-έκπληξη στο Αλεξάνδρειο, που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Ο Παναθηναϊκός, φάνηκε να «στρογγυλοκάθισε» στην διαφορά +19 με την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Οι κιτρινόμαυροι, με την σειρά τους, εκμεταλλεύτηκαν γρήγορα και αποτελεσματικά την αδράνεια των αντιπάλων τους, δημιουργώντας ευκαιρίες, που τους οδήγησαν εύκολα στην ισοφάριση.

Χωρίς αμφιβολία, η εμφάνιση του Ολιβιέ Χάνλαν υπήρξε το επίκεντρο της «μονομαχίας», όμως, το αμυντικό πρόσωπο που έδειξε η ομάδα, υπήρξε καταλυτικός παράγοντας στην επική νίκη, που ήρθε μετά από 5 χρόνια απουσίας.

Ο «Αυτοκράτωρας» χρησιμοποίησε το μεγαλύτερο του όπλο, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους στην άμυνα, που εμπόδισαν το «τρυφύλλι» να κάνει βασικές κινήσεις. Στον ίδιο τομέα πρωταγωνίστησε ο Θωμάς Κώττας, που στάθηκε σαν «τείχος» μπροστά στους ψηλούς του Παναθηναϊκού, αναγκάζοντας τους σε ανεπιτυχή σουτ από την περιφερειακή γραμμή.

Ακολούθησαν συνεχή ριμπάουντ, επιθετικά και αμυντικά, κλεψίματα και  μοναδικές επιθετικές φάσεις με Τζούστον, Νετζήπογλου και Χάνλαν, γεμίζοντας με αυτοπεποίθηση την ομάδα (34 ριμπάουντ – 26 αμυντικά – 8 επιθετικά, 14 ασίστ, 6 κλεψίματα, 1 μπλοκ).

Μέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν το τέλος και με την ροή του παιχνιδιού να γέρνει σε απόλυτη κυριαρχία για τον Άρη, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να σπάσουν την πίεση και να ματσάρουν την επίθεση, μένοντας αποδέκτες, ουσιαστικά, της ήττας τους.

Με αυτόν τον τρόπο, ο ιστορικός Άρης, επιδεικνύοντας δύναμη ψυχής και ενότητα, ταπείνωσε και γείωσε τον Παναθηναϊκό των… «εκατομμυρίων».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button